BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,36
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu fırsatı kaçırmadı! Bahçeli'ye hangi çağrıyı yaptı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son dönemde bazı AK Parti milletvekili adaylarına yönelik eleştiriler getiren MHP lideri Devlet Bahçeli'yi 'cumhur ittifakı'nı bozmaya çağırdı. Kılıçdaroğlu, "Ciddiye alınmıyor. Sert çıkacağına ayrılsın o zaman” dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhur ittifakı' içinde bir çatlak oluşturmak için de kolları sıvadı. Kılıçdaroğlu, isim vermeden bazı AK Partili milletvekili adaylarını "İttifakımız AKP ve MHP’dir. Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. MHP’yi dışlamaya gücünüz yetmeyecektir. Bunu böyle bilin” diyerek uyaran MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ciddiye alınmadığını iddia ederek "Sert çıkacağına ayrılsın o zaman” dedi. 

BAHÇELİ'NİN ISRARI AK PARTİ'NİN SİSSİZLİĞİ... MHP lideri Bahçeli'nin ısrarlı af çıkışan AK Parti'den olumlu yanıt alamayışı, iktidar partisi vekil adaylarının bazı bölgelerde 'seçim sonrası MHP ile ittifak bitecek' şeklinde çalıştığı iddiaları Cumhur İttifakı'nda çatlak yaşanıyor iddialarına neden oldu. Bahçeli en son olarak isim vermeden AK Partili vekilleri sert bir şeklide uyardı ancak buna herhangi bir yanıt gelmedi. AK Parti tarafından Bahçeli'nin 'kader mahkumları' diye nitelediği gruba af çağrısının da 24 Haziran öncesi gündeme alınmayacağına işaret edildi. 

KILIÇDAROĞLU FIRSATI KAÇIRMADI!... Adana'ya giderken uçaktaki gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu da, cumhur ittifakı içinde çatlak ve kriz oluşturmak için fırsatı kaçırmadı. Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin ciddiye alınmadığını iddia ederek şunları söyledi: "MHP, biraz AKP’nin dominant gücü karşısında gölgede kaldı. Bir çıkış arıyor. ‘Af söyleminde bulunursam acaba hapishanedekiler ve yakınları bana oy verir mi?’ Bütün arayışı bu. Buna da hem Binali Yıldırım hem Erdoğan karşı çıktı. Baştan çatlayan bir ittifak. İstediği kadar sert çıkışı olsun. Ayrılsın o zaman oradan..."