BIST 9.434
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.502,28
HABER /  POLİTİKA

Menderes'ten DP'lilere şok öneri!

Kongre hazırlığının sürdüğü Demokrat Parti'de sular durulmuyor. Parti yönetimine en sert eleştiri ise Aydın Menderes'ten geldi.

Abone ol

Demokrat Parti (DP) hafta sonu kongreye gitmeye hazırlanırken Aydın Menderes'ten çarpıcı açıklamalar geldi. DP'nin bugünkü haliyle 1950'lerdeki DP ile hiçbir ilişkisinin olmadığını belirten Menderes, "Hafta sonu yapılacak kongrede ya kendini feshetsin ya da isim değiştirerek DP adından vazgeçsinler" diye seslendi.

Zaman'a konuşan Menderes, eski Cumhurbaşkanı ve DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'a da sert eleştiriler yöneltti. Menderes, "Cindoruk ve kendisini oraya getiren kişi, partinin sonunu da getirmiştir. Bir dönem Adalet Partisi ile Doğru Yol Partisi'nin en yüksek mevkilerinde bulunmuş olsalar da zihniyet ve düşünce olarak koyu birer CHP'liydiler. Çıkarları gereği bu misyona yanaştılar. Fakat AK Parti'nin iktidar olması, bu zevatın gerçek siyasi kimliklerini, kişiliklerini ve yıllarca uzak durdukları gerçek inanç ve düşüncelerini ifade etmekte serbest bırakmıştır" şeklinde konuştu.

Aydın Menderes, Cindoruk döneminde DP'nin, tek parti dönemi CHP'sinden bir farkının olmadığını savundu. Cumartesi yapılacak kongrede DP'nin artık ayağa kalkmasının mümkün olmayacağını belirterek, "Siyasi ahlak, DP büyük kongresini bir yol ayrımına getirmiştir. Ya bu partiyi kapatma kararı alırlar. Ya da DP ismini bırakıp, söz gelimi DYP adını alıp kendi yollarına devam ederler. Aksi halde tarihin, milletimizin ve asıl DP'nin şanlı geçmişinin önünde büyük bir vebal altında kalacaklardır" dedi.


MESUT YILMAZ'IN GENEL BAŞKAN ADAYI KİM?
HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]



DP’li İl başkanlarının genel başkanlık için yakın markaja aldığı Bağımsız Milletvekili İlhan Kesici’ye bir destek de Mesut Yılmaz’dan geldi.

DP’li İl başkanlarının DP Genel Başkan Adaylığı için yakın markaja aldığı Bağımsız İstanbul Milletvekili İlhan Kesici’ye bir destek de DP Rize Milletvekili Mesut Yılmaz’dan geldi. Yılmaz, “Ben de İlhan Kesici’yi isterim” dedi. DP 10. Olağan Büyük Kongresi’ne sayılı günler kala, Genel Başkan Adaylığı konusunda tansiyon da yükselmeye başladı. Eski Başbakanlardan Tansu Çiller’in “aday değilim” açıklamasının ardından gözler Kesici’ye çevrilmiş, Kesici’nin adaylığı konusundaki olumsuz yönde açıklamalarına rağmen DP’li İl Başkanların Kesici’yi yakın markaja almıştı.

TEK İSİM İSTEDİK

Yılmaz, Ankara’da kongre sürecine ilişkin temaslarının devam ettiğini belirterek, il başkanlarıyla da görüştüğünü, il başkanlarının kimin aday olacağı konusunda tek bir isim üzerinde mutabakat sağlanmasını istediklerini belirtti. DP’li İl Başkanları, kongre öncesinde yarın bir kez daha DP Genel Merkezi’nde biraya gelerek ortak bir karar vermeye çalışacak.