BIST 10.163
DOLAR 32,26
EURO 34,80
ALTIN 2.407,83
HABER /  POLİTİKA

Menderesin bilinmeyen fotoğrafı

27 Mayıs darbesinin ardından idam edilen Adnan Menderes'in bugüne kadar hiç yayınlanmamış fotoğrafı ortaya çıktı.

Abone ol

26 Ekim 1955'te tren garı açılış törenine katılmak üzere geldiği Muş'ta çekilmiş fotoğraflar, dönemin valisi Vefki Ertür tarafından albüm haline getirilerek Demokrat Parti 9. Dönem milletvekili Kemal Zeytinoğlu aracılığıyla Menderes'e ulaştırılmış.

Muş'un Adnan Menderes ile tarihî günlerinden birini yaşadığını belgeleyen fotoğraflar, Ankara'da görev yapan bir PTT görevlisi sayesinde günümüze ulaştı.

Postacı Ali Koşu, büyük hayranlık beslediği devrik Başba-kan'ın eşyalarını yakanlar arasında bulunan arkadaşlarına rica ederek fotoğrafları kurtarmış.

10 yıl önce hayatını kaybeden PTT görevlisinin kızı Saniye Koşu, bugüne kadar gün yüzüne çıkmamış fotoğrafları, saklı bulunduğu sandıktan Zaman için çıkardı. Koşu, 19 fotoğrafın yer aldığı albümün kurtarılmasını şöyle anlattı: "Babam yıllarca PTT'nin Kızılay Şubesi'nde görev yaptı. Siyasetle fazla ilgilenmezdi. Ancak Adnan Menderes'i çok severdi. İdam edilirken eşyalarını yakanlar arasında bulunan arkadaşlarından Menderes'ten kendisine bir hatıra bırakmalarını rica etmiş. Israrlı talepleri sonuç verince sadece bu fotoğraf albümünü kurtarabilmiş." (Eşref Akgün/Zaman)