BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Azerilerle bayrak krizi sona erdi

Bursa'da oynanan karşılaşma sonrası indirilen bayraklar, Türkiye'nin tavrıyla yeniden göndere çekildi.

Abone ol

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan Türk şehitliğindeki bayrakların tekrar göndere çekildiği öğrenildi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türk şehitliğine bayrak direklerinin yeniden dikilmesi için çalışmaların başladığını söyledi.

Edinilen bilgiye göre, Azerbaycan Parlamentosu'nun hemen yanındaki Türk şehitliğindeki Türk bayrakları tekrar göndere çekildi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'deki Türk şehitliğine bayrak direklerinin yeniden dikilmesi için çalışmaların başladığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile bulunduğu İran'ın Başkenti Tahran'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Azerbaycan ile yaşanana bayrak krizinin giderildiğini ve Türk şehitliğindeki bayrak direklerinin yeniden yerlerine dikilmeye başlandığı açıkladı.
Şehitlikte bayrak direklerinin bulunduğu yerlerde çalışmalar bu akşam saatlerinden itibaren bir grup işçi tarafından başladı. Bayrak direği dikim çalışmasının bu gece tamamlanması bekleniyor.

Şehitlikteki Türk ve Azeri bayrakları, Bursa'da oynanan Türkiye-Ermenistan Milli maçında Azeri bayraklarına getirilen yasağın ardından Bakü ile Ankara arasında gerginlik meydana gelmişti. Bakü'de Türk şehitlerinin anısına dikilen abidenin etrafındaki Türkiye ve Azerbaycan bayrakları 15 Ekim'de direkleri sökülerek kaldırılmıştı.