BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,86
ALTIN 2.386,24
HABER /  DÜNYA

Lübnan 1 attı İsrail 8 gönderdi

Lübnan'dan İsrail'in Yukarı Celile bölgesine atılan füzenin ardından, İsrail de Hula Köyü yakınlarına 8 roket fırlattı.

Abone ol

Ordu radyosunun verdiği haberde, güvenlik güçlerinin, patlamaya Lübnan'dan atılan bir Katyuşa roketinin neden olduğu kanısını taşıdığı belirtilirken, Lübnan güvenlik kaynakları, roketin Lübnan'daki Houla köyünden atıldığını belirtti.

Öte yandan, Lübnan'ın güneyinde İsrail sınırı yakınındaki Hula köyü yakınlarına 8 israil roketi isabet etti.

Lübnan güvenlik güçleri, roketlerin İsrail ordusu tarafından atıldığını, ölü veya yaralı olup olmadığı konusunda henüz bilgi bulunmadığını belirtti.

Geçen eylül ayı ortalarında da güney Lübnan'dan İsrail'e iki Katyuşa daha atılmış, olayın üzerinden İsrail ordusu iki ülke sınırında görev yapan BM barış gücüne resmen şikayetçi olmuştu.

Şubat ayında da Celile'nin batısına iki Katyuşa atılmıştı. Son Katyuşa saldırısını halen hiçbir grup üstlenmedi.

"SALDIRIDAN LÜBNAN SORUMLU"

İsrail ordusu, akşam satlerine Lübnan'ın güneyinden İsrail'e düzenlenen Katyuşa saldırısından Lübnan'ı sorumlu tuttu.

Ordu radyosuna göre, İsrail ordusu olayı çok ciddi olarak nitelendirerek, saldırıdan Lübnan'ı sorumlu tuttuklarını belirtti.

Katyuşa saldırısının ardından İsrail ordusu misillemede bulunduğunu duyurdu, ancak ayrıntı vermedi.

Kanal 2 televizyonu, İsrail Hava Kuvvetleri'ne bağlı uçakların Katyuşa'nın atıldığı bölgeye bir saat hava saldırısında bulunduğunu belirtirken, diğer bazı basın organlarında bölgenin top ateşine tutulduğu ifade edildi.

Katyuşa roketi, İsrail'ın kuzeyindeki Celile bölgesinde, Kiryat Şimona kasabası yakınlarında düştüğü alanda yangına neden olurken, patlamada herhangi bir kayıp yaşanmadı.

İsrail basını, patlamanın Savunma Bakanı Ehud Barak'ın kuzey sınırına yaptığı inceleme gezisinin hemen bir kaç saat sonrasına denk geldiğini de işaret etti.