BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Memurlarla ilgili tasarı Meclise geliyor

Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik öngören tasarının bu hafta veya gelecek hafta içerisinde Meclise gönderilebileceğini kaydetti.

Abone ol

Kamu Personeli Danışma Kurulu, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı başkanlığında toplandı. Yazıcı, toplantının başında yaptığı açıklamada, Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısının bir ilk olduğunu, bu toplantının yılda 4 ayda bir olmak üzere 3 kez yapılacağını kaydetti.

Bakan Yazıcı, bu toplantıların amacının yönetime yeni, çağdaş bakış açısını, bir anlamda birlikte yönetimi, kamu yönetimini egemen kılmak olduğunu söyledi.

Yazıcı, geçen yıl yaptıkları görüşmeler sonucu ücret konusu dışındaki noktalarda mutabık kaldıkları konular olduğunu, bunları tek tek takip ettiklerini, görüşme gündeminde bu konuları da tartışacaklarını söyledi. Bakan Yazıcı, ''Örneğin çocuk yardımı için bir sınırlama vardı, onu kaldırdık. Emekli olan memura ödenmekte olan 500 lirayı toplu görüşmelerle 750 liraya çıkarmıştık. Bu ve benzer konular 2010 Mali Yılı Bütçe Kanunu'nda yer aldı ve çözüme kavuşturdu. İdari işlemlerle çözülmesi gereken konular da Ocak ayında çıkarılan Başbakanlık Genelgesiyle önemli ölçüde çözüme kavuşturuldu'' dedi.

Görüşme tutanağında yer alan önemli konulardan birinin de sendikaların grevli ve toplu sözleşmeli bir süreç gerçekleştirme konusunda teklif ve önerileri olduğunu kaydeden Yazıcı, 'bunu görüşme tutanağında (bir çalıştay yapalım, tartışalım) şeklinde karara bağladıklarını, bu taahhüdü yerine getirdiklerini, çalıştayı, Abant'ta geniş katılımla 9-11 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirdiklerini' anlattı.

Bu çalıştay sonucunda yayınlanan sonuç bildirisi doğrultusunda, memurların toplu sözleşme yapabilmelerine ilişkin düzenlemenin Anayasa değişiklik paketi içerisinde yer aldığını, bunların çok önemli gelişmeler olduğunu belirten Yazıcı, bu anayasa değişikliğinin gerçekleşmesi halinde memur sendikaları ile kamu işveren sendikaları arasında bundan böyle ekonomik ve sosyal haklar ve buna bağlı diğer hakların müzakere edilebileceğini söyledi.