BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.514,93
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Memurlar oynanan oyunu bozacak!

Toplu görüşmelerde istediği sonucu alamayan memur meydanlara iniyor. İş bırakma eylemi çağrı var.

Abone ol

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, kendileri gibi aynı kaderi paylaşan dar ve orta gelirli grupta yer alan tüm sosyal kesimleri 25 Kasımda yapılacak iş bırakma eylemine destek olmaya çağırdı.

Önder Kahveci, Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin önünde, Kamu-Sen'e üye sendikaların temsilcileri ve üyelerinin katılımıyla yaptığı açıklamada, 25 Kasımda kamu çalışanının üretimden gelen gücünü kullanarak iş bırakma eylemi yapacağını söyledi.

Türk memurunun haklarını korumak, geliştirmek ve onların insanca bir yaşam sürmesini sağlayacak ücretlere kavuşmalarını sağlamak için 7 yıldır toplu görüşme masasında mücadele yürüttüklerini ifade eden Kahveci, bu mücadelelerinde önemli kazanımlar elde etmiş olmalarına rağmen arzu ettikleri seviyeye gelemediklerini belirtti.

Kamu çalışanlarının sorunlarının çözümü için iç hukuk düzenlemeleri yapılması gerektiğini kaydeden Kahveci, artık sabırlarının kalmadığını belirtti.

Kahveci, ''Sorumluluğumuzun farkında olarak ve kamu çalışanları için kolları sıvayarak tüm haklarımızı eksiksiz alabilmek ve mücadelemize taş koyanları, önümüze engel çıkaranları bertaraf etmek için grev ve toplu sözleşme hakkımızı istiyoruz. Çünkü bu hakla birlikte mağduriyetlerimiz giderilecektir'' dedi.

25 Kasımda tüm Türkiye'de kamuda bir gün iş bırakarak grev ve toplu sözleşme haklarını gür bir sesle isteyeceklerini ifade eden Kahveci, şöyle konuştu:

''Haklı talebimizi tüm kamu kuruluşlarında haykıracağız. Gişelerde, demir yollarında, hastanelerde iş bırakacağız. Memurun gücünü hizmet ürettiğimiz her yerde göstereceğiz. Tüm kamu çalışanları bu eyleme katılarak bize destek vermeli. İş bırakma bir suç değildir. Bu konuda Danıştay kararı vardır. Bu konuda Danıştay kararı vardır. Bu hakkı kullanırken vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. Talebimizi haykırırken aslında tüm vatandaşlarımız içinde bu mücadeleyi yapıyor olacağız. Bu nedenle, ekonomik ve sosyal hayatın cenderesi altında bizimle aynı kaderi paylaşan emekli, dul, yetim, işçi, esnaf ve işsizler, kısaca dar ve orta gelirli grubunda yer alan tüm sosyal kesimleri 25 Kasımda yanımızda görmek istiyoruz. 25 Kasımı memur, onuru, haysiyeti, kariyeri ve kaybettiklerini geri almak için destekleyecek, üzerinde oynanan oyunu bozacaktır.''