BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Memurdan hükümete son uyarı

Açlık grevleri, uzun yürüyüşller geliyor.. Kamu Sen uzlaşma kurulunun önerisi içi hükümeti son kez uyardı

Abone ol

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, ''Uzlaştırma Kurulu kararları Hükümet tarafından kabul edilmezse, eylemlik sürecini başlatırız demiştik. Bu süreç, Kurul'un kararı kabul edilmediği takdirde uygulamaya konulacaktır'' dedi.

Akyıldız, Türkiye Kamu-Sen Tekirdağ İl Temsilciliğinin Trakya Elektrik Dağıtım Şirketi (TREDAŞ) yemekhanesinde düzenlediği iftar yemeğinde, siyasi iradenin isteklerinin hiç birini kabul etmediğini, bu nedenle konuyu Uzlaştırma Kurulu'na götürdüklerini söyledi.

Uzlaştırma Kurulu'nun memur maaşlarına gelecek yılın ilk altı ayında yüzde 4, ikinci altı ayında yüzde 4 zam yapılması yönünde kararını açıkladığını ifade eden Akyıldız, şöyle konuştu:

''Kamu çalışanlarının parasal boyutun ötesinde istediği bir konu var; grevli toplu sözleşmeli sendika hakkı. Bu konuyla ilgili gelişme kaydetmek istiyoruz. Uzlaştırma Kurulu kararlarını değerlendireceğiz. Uzlaştırma Kurulu kararları Hükümet tarafından kabul edilmezse, eylemlik sürecini başlatırız demiştik. Bu süreç, Uzlaştırma Kurulu kararı kabul edilmediği takdirde uygulamaya konulacaktır.

Bundan sonra toplu görüşme masasının önünü açacak bir uygulamaya ihtiyaç vardır. Biz masaya otursak da oturmasak da o tıkanlık vardır, aşılması gerekmektedir. Bundan sonraki bizim tüm mücadelemiz grevli Toplu sözleşmeli sendikal hakkın kazanılmasıdır. Bunun için eylemlik süreci durmayacaktır. Uzlaştırma Kurulu kararları Hükümet tarafından kabul edildi diye eylem sürecinden vazgeçelim tavrı içinde olmayacağımız. İstişareler devam ediyor. O istişareler sonucunda eylemeleri gerçekleştirmeye başlayacağız. Bundan sonraki eylemler ciddi ve radikal sonuçlar ortaya koyacak eylemler olacak. Bu eylemlerin içerisinde açlık grevi, uzun yürüyüşler ve iş bırakma da olabilir. Bunlar ciddi etki bırakabilecek, toplumun takip etmesi gereken eylemler olacak.''