BIST 10.740
DOLAR 32,19
EURO 35,01
ALTIN 2.521,53
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Memur-Sen kınadı

Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu Danıştay üyeliren yönelik silahlı saldırıyı kınadı.

Abone ol

Danıştay 2. Dairesi’nde gerçekleşen silahlı saldırının kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyleyen Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, “Bu tür şiddet uygulamalarını nefretle kınıyoruz” dedi. Son zamanlarda toplumsal barışın bozularak, Türkiye’nin çok tehlikeli bir noktaya doğru sürüklenmeye çalışıldığına dikkat çeken Aksu, “Türkiye’nin her zamankinden daha fazla sağduyuya ve itidale ihtiyacı vardır” dedi.

Konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, Danıştay 2. Dairesi üyelerine toplantı yaparken gerçekleştirilen silahlı saldırı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Açıklamasında, son zamanlarda düğmeye basılmış gibi ardı ardına olayların mantar gibi patlak verdiğine dikkat çeken Aksu, olayları endişeyle takip ettiklerini belirtti. Oynanan oyunun Türkiye’yi tehlikeli bir noktaya doğru sürüklediğinin altını çizen Aksu, toplumsal barışın bozularak, toplumda gerilim oluşturulmaya çalışılmasının kimseye bir kazanç getirmeyeceğini kaydetti. Aksu sözlerine şöyle devam etti: “Provokatörler, Türkiye’deki huzuru ve barışı bozarak, toplumsal gerilimi artırmaya çalışıyorlar. Son yıllarda Türkiye’nin yaşadığı olumlu gelişmelerden rahatsız olan provokatörler, olaylarıtırmandırarak, toplumda gerilim oluşturmaya çalışmaktadırlar. Herkes soğukkanlı olmalı ve olaylar sükunete kavuşmalıdır.”

“Bu olayların arkasında kimler, hangi güçler var? Araştırılmalıdır” diyen Aksu, son zamanlarda Türkiye gündemini meşgul eden olayların, 28 Şubat öncesinde olduğu gibi düzmece bir takım senaryolarla meydana getirildiği intibaı verdiğini dile getirdi. “Hangi nedenle gerçekleşirse gerçekleşsin bu tarz olayları tasvip etmemiz mümkün değildir” diyen Aksu, “Kimsenin toplumsal barışı  ve toplumun huzuruni bozmaya hakkı yoktur. Yüce Türk milleti bu oyuna gelmeyecek ve prim vermeyecektir. Milletimiz bu tür provakasyonları önceden görmüştür. Bu itibarla bu menfur olayın bahane edilerek bir kesime saldırı kampanyası başlatılmasından endişe ediyoruz. Tekrar olayı şiddetle kınıyor ve yaralılara şahsım ve konfederasyonum adına acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.