BIST 10.046
DOLAR 32,34
EURO 34,73
ALTIN 2.410,53
HABER /  GÜNCEL

Memur-sen çözüm sürecine de el attı!

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, üyelerinin ve kamu çalışanlarının haklarını savunmanın yanı sıra topluma karşı görevlerinin de bulunduğunu ifade etti.

Abone ol

 Gündoğdu, “Sivil itaatsizlik eylemi yaparak kamudaki başörtüsü yasağı sorununu fiili olarak çözdük, çözüm süreci ile kardeşlik projesi önündeki engellerin kaldırılması için görev üstlendik” dedi.

TAKSİM OLAYLARININ KARŞISINDAYIZ

Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı İçkale Otel’de gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, konfederasyon olarak 2013 yılında çok önemli projelere imza attıklarını söyledi. Yeni yıla, kamuda başörtüsü özgürlüğü kampanyası ile başladıklarını ve 12 milyon 300 bin imza topladıklarını hatırlatan Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Memur-Sen olarak, 2013 yılı itibarıyla öncüsü veya paydaşı olduğumuz çok önemli projelere imza attık. Çünkü biz sadece bir memur konfederasyonu değiliz. Üyelerimizin ve kamu çalışanlarının haklarını savunmanın yanı sıra topluma karşı başkaca görevlerimiz de var. Sivil itaatsizlik eylemi yaparak kamudaki başörtüsü yasağı sorununu fiili olarak çözdük. Yine çözüm süreci ile kardeşlik projesi önündeki engellerin kaldırılması için görev üstlendik. Taksim Gezi Parkı olaylarının asıl amacının ne olduğunu milletimize anlattık. Toplu Sözleşme’de iyi bir sonuç elde ettik. Mısır ve dünyadaki tüm zulümlere karşı Sıhhiye Meydanı’nda yüz binleri toplayarak mazlumların sesi olduk. Başörtüsü özgürlüğünün sahibi, çözüm sürecinin paydaşı, Taksim olaylarının karşıtı, toplu sözleşmenin mimarı, Mısır Mitingi’nin öncüsüyüz.”

ÜCRET ARAÇTIR, AMAÇ HİZMETTİR

Gündoğdu, toplantıya katılan başkanlardan değerler sendikacılığına daha fazla önem vermelerini istedi. Millete hizmet, demokrasi ve özgürlükler için milletle birlikte olmak gibi sorumluluklarının da bulunduğunu söyleyen Gündoğdu, “Tüm başkanlarımız sahaya çıktığında yapacakları çalışmaların odağında, millete hizmet ve millete borç ödeme olmalı. Özlenen yeni bir dünyanın ve yeni Türkiye’nin inşası için hepimize büyük görevler düşüyor. Darbelerin yerini özgürlüklerin alması için 2010 referandumuyla ilk adım atılmış oldu. Sadece ücret sendikacılığı ile kendimizi sınırlamadan, vakıflar boyutuyla, sendikalar boyutuyla, çalışma hayatı boyutuyla yeni dünyada yerimizi almamız lazım. Konfederasyon ve sendikalarımızın başkanlar kurulları, bölge, il ve ilçe toplantılarının önemli bir bölümü artık değerler eğitimi olmak zorunda. Ücret araçtır, amaç hizmet etmektir” şeklinde konuştu.