BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

Başörtülü olmak anormal değildir!

Dün Türkiye'yi ayağa kaldıran tesettürlü öğretmen görüntüsü bugün Ahmet Hakan'ın köşesinde yer buldu kendine.

Abone ol

Türkçe öğretmeni Elif Kısa'nın derslere tesettürü ile girmesi öğrenci velilerinin tepkisine neden olmuş, aynı zamanda bu haberde medyada geniş yer bulmuştu.

Ahmet Hakan bugünkü yazısına, bu tepkilerden yola çıkarak "Normal diye bir şey yoktur" diyerek başladı.

İşte Ahmet Hakan'ın yazısının ilgili bölümü:

- İNSANI insan yapan değerler, insanın üzerine geçirdiği kıyafetlerden geçmez. Başka şeylerden geçer.

- Başkalarının özgürlüklerinin sınırlandırılmasını isteyenlerin, “Yetişin komşular benim özgürlüklerimi sınırlıyorlar” diye ağlaşmaya hakkı olmaz.

- Sen, “Ben çocuklarıma başörtülü öğretmenin ders vermesini istemiyorum” dersen, bir başkası da “Ben çocuklarıma başı açık öğretmen tarafından ders verilmesini istemiyorum” der.

- Sen bir şey derken başkasının da aynı şeyi söyleyebileceğini sakın aklından çıkarma.

- Başörtülü olmak “anormal”, başı açık olmak “normal” değildir. Normal diye bir şey yoktur... Daha doğrusu herkesin normali kendine göredir.

- Bir insanın kendini “norm koyucu” olarak görmesi ve normalin sınırlarını tayin etmeye kalkması, kibirden başka bir şey değildir.

- Kendisi kibirli olan, başkalarının kibrinden yakınmasın.

- Başörtülü öğretmenle mücadele etmek için harcadığın enerjiyi kendi özgürlüklerin için mücadele etmek için harcarsan çok daha mutlu olursun.

- Sen başörtülü öğretmen karşısında sakin olacaksın... Sen başörtülü öğretmen karşısında sakin olduğun zaman öbürü de mini etekli, askılı öğretmen karşısında sükûnetini korumak durumunda kalır.

- “Siyah manto/siyah başörtüsü”nden ibaret bir kadın kıyafeti “işte çarşaf” denilerek tanımlanamaz. Çarşaf başka bir şeydir.