BIST 9.952
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.430,80
HABER /  GÜNCEL

Meme emen bebeğe gaz bombası

Bölgenin dramı çocukları vuruyor. 1.5 yaşındaki bebek balkonda annesinin memesini emiyordu. Taa ki o gaz bombası gelene kadar;

Abone ol

İNTERNETHABER- ÖZEL
Nergis DEMİRKAYA

ANKARA- Diyarbakır Lice’de 12 yaşındaki Ceylan Önkol’un havan topu ile öldürüldüğü iddialarıyla ilgili tartışmalar bitmeden bir üzücü haber de Şırnak Cizre’den geldi. 1.5 yaşındaki bebek annesinin kucağında süt emerken başına isabet eden sis bombası nedeniyle ölümle pençeleşiyor.

ÖCALAN İÇİN EYLEM YAPILIYORDU

10 Ekim günü PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılışının yıldönümü gerekçesiyle Güneydoğu'nun bazı illeri ve ilçelerinde kepenk kapatma eylemleri yapıldı. Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde de esnaf kepenk kapatma eylemine destek verdi! Eylem tabii ki sadece kepenk kapatmakla kalmadı, sokaklarda gösteriler oldu.

SÜT EMEN BEBEĞE GAZ BOMBASI

Polis göstericilere gaz kullanarak müdahale etti. Atılan gaz bombalarından biri de o sırada balkonda süt emen Nisan 2008 doğumlu Mehmet Uytun’un başına isabet etti. Evin içinde dinlenen baba Turan Uytun hemen balkona çıkarak gaz bombasını dışarı attı ve eşi ile çocuğunu alarak hastaneye koştu.

HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR

Küçük çocuk Cizre Devlet Hastanesi’nde ameliyata alındı. Ameliyattan sonra durumunun ciddiyetini koruması nedeniyle Diyarbakır’a gönderildi. Minik Uygun şimdi Diyarbakır Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde yaşam savaşı veriyor. Doktorlar bebeğin hayati tehlikesinin sürdüğünü söylüyor.

"ANNESİNİN KOYNUNDAYDI"

Hastane önünde bebeğinin yaşaması için dua eden baba Turan Uytun yaşanan üzücü olayı İNTERNETHABER’e anlattı.

“Ben içeride uzanıyordum. Evimiz ikinci katta. Evin içine birden gaz doldu. Hemen balkona çıktım. Gaz bombasının balkonda olduğunu gördüm hala sis yayıyordu. Benim de gözlerim çok kötü oldu ama hemen alıp sokağa attım. Oğlum annesinin koynundaydı. Başına isabet etmiş. Hemen hastaneye koştuk. Beyin kanaması geçiriyormuş. Ameliyata aldılar. Oradan da “daha iyi olur” diye Diyarbakır’a gönderdiler. Acil Servisin önünde bekliyoruz. Yoğun bakımda. Doktorlar hayati tehlikesinin devam ettiğini söylüyor. Umarım Allah onu bize bağışlayacak.”