BIST 9.990
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.438,49
HABER /  POLİTİKA

Çiçekden 2 flaş açıklama

Günün en sıcak iki konusuyla ilgili Cemil Çiçek'den önemli açıklamalar geldi. Biri İsrail, diğeri ise Ermenistan'a dair...

Abone ol

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, günün 2 önemli gelişmesine dair flaş açıklamalar yaptı. Çiçek'in gündemindeki ilk konu Ermenistan ile yapılan protokoldü.

Türkiye-Ermenistan arasında atılan tarihi imzaya Azerbaycan cephesinden gelen tepkilere Çiçek, "Bizim Azerbaycan ile ilişkilerimiz kardeşlik ilişkisidir, menfaat ilişkisi değildir. Hiçbir süreç bizim için Türkiye-Azerbaycan dostluğundan daha önemli değildir" yanıtını verdi.

ERMENİSTAN İLE PROTOKOL

Bakanlar Kurulu sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çiçek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, İsviçre'de Türkiye ile Ermenistan arasında imzalanan prokotollere ilişkin 20 Ekim'de TBMM'ye bilgi vereceğini söyledi.

Çiçek, Ermenistan ile ilişkilerin normalleşmesine yönelik bu ülke ile imzalanan protokolleri, gelecek hafta TBMM'ye göndermiş olacaklarını bildirdi.

İSRAİL İLE NELER OLUYOR?

Bakan Çiçek, günün bir diğer sıcak gündem maddesi olan İsrail ile yaşanan tatbikat krizine dair de bilgi verdi. Anadolu Kartalı tatbikatına İsrail'in dahil edilmemesi meselesiyle ilgili şunları söyledi;

"Tatbikatın sadece uluslararası katılım kısmı ertelenmiştir. Buna siyasi bir anlam yüklemek ve bundan sonuç çıkarmak çok doğru değil.

İsrailli yetkililere atfen yapılan değerlendirmeleri doğru bulmuyor ve kabul edilebilir bulmuyoruz. İsrail'i daha soğuk kanlı olmaya davet ediyoruz.
"