BIST 10.159
DOLAR 32,12
EURO 35,08
ALTIN 2.469,81
HABER /  GÜNCEL

Melisanın çığlığı karşılıksız kalmadı

Hırsızların nefessiz bıraktığı Melisa Şanlı'nın hikayesi, olayı televizyon ve gazetelerden öğrenen herkesin yüreğini burktu

Abone ol

Hayırseverler, iki yıl önce tren kazası sonucu yatağa bağımlı hale gelen küçük kıza vakit kaybetmeden yardım eli uzattı.

Melisa'nın nefes almasına yarayan cihazların çalındığının medya organlarında duyulmasından sadece birkaç saat sonra Özel Şifa Hastaneler Grubu devreye girerek hepsini temin etti. Cihaz, aileye Grup Genel Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Ateş tarafından teslim edildi. Melisa'nın babası Şaban Şanlı (31), duygularını, "Hırsızların yaptığını, milletimiz telafi ediyor. Allah milletimizden razı olsun." sözleriyle dile getirdi.

Duyanları derinden etkileyen hırsızlık, yılbaşı gecesi Şanlı ailesinin Bayraklı ilçesi Muhittin Erener Mahallesi'ndeki evinde meydana geldi. Baba Şanlı ve ev hanımı eşi Deniz Şanlı (29), kızlarıyla birlikte bir yakınlarının evine misafirliğe gitti. İlerleyen saatlerde döndüklerinde kapının zorla açıldığını gören Şaban Şanlı, bazı eşyalarının ve Tire ilçesinde iki yıl önce meydana gelen tren kazası sonucu yatağa bağımlı hale gelen kızının oksimetresiyle oksijen konsantratörünün çalındığını fark etti. Olay polise haber verildi ve hırsızların yakalanması için araştırma başlatıldı. Aileye zimmetlenen ve küçük kızın nefes almasını sağlayan cihazların çalınması, "Bu kadar vicdansızlık olmaz." dedirtti. İzmir, Elazığ, Kırıkkale ve Manisa gibi illerden aileye ulaşan hayırseverler, hırsızların açtığı yarayı tamir ederek küçük kızın tekrar nefes alması sağlamak için devreye girdi. Bilinci kapalı bir şekilde yaşayan küçük kızın nefes alarak hayatta kalabilmesi için gerekli 5 bin lira değerindeki cihazlar, Şifa Hastaler Grubu tarafından temin edilerek aileye verildi.

Böbrek yetmezliği bulunan Şaban Şanlı, kızının cihazlarının çalınmasıyla ilgili haberin televizyonlarda yer almasının ardından kendilerine Türkiye'nin dört bir yanından yardım eli uzatıldığını söyledi. Genel Koordinatör Doç. Dr. Ateş'in evlerine kadar gelerek nefes cihazını verdiğini anlatan baba Şanlı, "Çok sevindik. Allah razı olsun, doktorumuz yardımcı oldu, oksijen tüpünü getirdi. Sıkıştığı zaman takıp kullanabiliriz." dedi. Olayın duyulmasının ardından Elazığ, Kırıkkale ve Manisa'dan da yardım için telefon edenler olduğunu belirten Şanlı, "Milletimizden Allah razı olsun, hırsızların yaptığını telafi ediyorlar." şeklinde konuştu. İki çocuk annesi Deniz Şanlı da yardım elini uzatan herkese teşekkür etti.

Melisa'nın nefes almasını sağlayan cihazların çalındığını duyunca çok üzüldüklerini ifade eden Doç. Dr. Ateş, Şifa Hastaneleri olarak nasıl destek verebileceklerini düşündüklerini aktararak, "Hemen bu yavrumuza ihtiyacı olan oksijen tüpünü ve gerekli teçhizatı temin ettik. İnşallah bundan sonra tüm ihtiyacı eksiksiz bir şekilde karşılanacak." dedi.