BIST 10.159
DOLAR 32,12
EURO 35,03
ALTIN 2.471,90
HABER /  GÜNCEL

Yatılı okulda tecavüz skandalı!

İki kız öğrenci, öğretmen ile bir temizlik görevlisinin cinsel istirmarına maruz kalmış..

Abone ol

Uşak'ta yatılı bölge ilköğretim okulunda kalan iki kız öğrenciye cinsel istismarda bulundukları iddia edilen bir öğretmen ile bir temizlik görevlisi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, bir ilçedeki yatılı ilköğretim bölge okulunda (YİBO) görevli öğretmen İ.K. ile okulun temizlik görevlisi F.G'nin okul pansiyonunda yatılı olarak kalan bazı kız öğrencilere istismarda bulundukları yönünde Eşme Cumhuriyet Savcılığına gelen ihbar mektubunu değerlendiren savcılık, soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında okulda kalan bazı öğrencilerin ifadelerine başvuran savcılık, kız öğrenciler K.A. (13) ve M.Ö'nün (13) ifadeleri doğrultusunda öğretmen İ.K. ile okulun temizlik görevlisi F.G'nin gözaltına alınmasını istedi.

Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan İ.K. ile F.G. savcılığa verdikleri ifadenin ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından 'Küçük yaşta çocuğa cinsel istismar suçundan' tutuklanarak cezaevine gönderildi. Cinsel istismara uğradıkları iddia edilen iki kız çocuğu, Uşak Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Uşak Çocuk Yuvası'nda koruma altına alındı. Kız çocuklara psikolojik tedavi uygulandığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi