BIST 10.320
DOLAR 32,22
EURO 35,11
ALTIN 2.466,89
HABER /  GÜNCEL

Şarabı içince sapıklaştılar!

30 yaşındaki adam arkadaşlarıyla birlikte alkol alıp eğleniyordu. Sonra eğlence birden tartışmaya döndü. Arkadaşları adama tecavüz etti!

Abone ol

Denizli’nin Tavas ilçesinde 30 yaşındaki Mahmut Ü., birlikte alkol aldığı arkadaşları tarafında tecavüz edildikten sonra demir çubukla dövülerek öldürüldü.

Önceki gece Kızılcabölük beldesine 3 kilometre uzaklıktaki Çakıroluk mevkiine gidip birlikte şarap içen Ü., arkadaşı Afet E. (28) ile Serdar Ç. (31) ve kardeşi Veli Ç. (29) arasında tartışma çıktı.

YARI ÇIPLAK CESEDİ BULUNDU

Alkollü dört genç arasındaki tartışma, bir anda kavgaya dönüştü. Başına ağır darbeler alan, kolu kırılan ve kaçıp evine sığınan E., hastanede tedaviye alınırken, bölgeye jandarma sevk edildi.

Kısa sürede E.’nin tarif ettiği bölgeye giden ekipler, burada Ü.’nün yarı çıplak cesediyle karşılaştı. Ü.’nün cesedi otopsi için hastaneye kaldırıldı. Ü.’nün tecavüz edilip demir çubukla feci şekilde dövülerek öldürüldüğü, saptandı.

GERDEKTE HAP İÇİRİP ALTINLARLA KAÇTI

[PAGE]



SAHTEKAR GELİN, FİLMLERE TAŞ ÇIKARDI

Sultan Gedik, düğünden 4 gün sonra altınlarla kaçan gelinini bulmak için bir televizyon programına katılınca 'gelin çetesi' ortaya çıktı. Gelin, 'babam', 'dayım' diye tanıttığı kişilerle saf damatları tuzağa düşürmüş.

Afyonlu Sultan Gedik, oğlu Gökhan'ın düğünden 4 gün sonra 'annem öldü' deyip, başlık parası ve takılarla kaybolan eşini bulmak için Müge Anlı'nın programına katıldı.

ONLARCA KİŞİYLE EVLENMİŞ

Gelinin fotoğrafı ekrana yansıyınca, farklı illerden onlarca damat 'Bu kadınla ben de evlendim, beni de dolandırdı' diye programa telefon yağdırdı. Damatların anlattıklarına göre sözde gelinler, diğer çete üyelerini 'babam, dayım' diye tanıttı. 15 günde bir başkalarıyla evlenen kadınlar uğruna kimi hayvan sattı, kimi kredi kullandı. Karısının izini bulduğunu sananlar ise çete tarafından ölümle tehdit edildi. Programa katılan mağdurlar yaşadıklarını anlattı:

GERDEKTE HAP İÇİRDİ

Gökhan Gedik
: Düğünden 4 gün sonra 5 bin lira başlık parası ve takılarla gitti. Annesinin öldüğünü ve dayılarının mirası paylaşmak için çağırdığını söyledi. Yolda arayıp 'İzmir'e gidiyorum.Altınların üzerine bir bardak su iç' dedi. Gerdekte de bana hap içirdi ve şeker verdi. O gün olanları hatırlamıyorum. Resul Altun-36 (Erzurum'da yaşıyor, 7 bin TL dolandırıldı): 3 ay önce evlendik. Yanımda 3 gün kaldı, 11 bin lirayı alıp gitti. Aracıyı bulunca bana 'Gel Iğdır'a paranı verelim' dedi. Gittim, kafama silah dayayıp bin liramı daha aldı.

GÜNLÜĞÜ 3 BİN LİRA

Nihat Yıldırım (Erzurum'da yaşıyor, 65 yaşındaki babasını evlendirmek isterken 31 bin TL dolandırıldı): Çete aynı ama kadın bu değil. Hacı Adaş adlı birisi aracı oldu. Ellerinde her yaşa uygun kadın var. Babamla evlenmesi için 50 yaşındaki baldızlarını vereceklerini söylediler. Kadın 10 gün bizimle kaldı, 31 bin lira gitti. Günlüğü 3 bine geldi.

100 DÖNÜM ARSA SATTI

Melih Usanmaz: Dedem 76 yaşındaydı. 4 senede 10 kadın tarafından dolandırıldı. 100 dönüm arazi sattı.Başaran Arısoy-65 (Nevşehir'de yaşıyor, 6 bin TL dolandırıldı): Baktım ki iş değişik, 'Vazgeçiyorum' dedim. Beni bacağımdan vurdular.

HOKKABAZ'A TAŞ ÇIKARTTI

YAŞANAN olay akıllara Cem Yılmaz'ın Hokkabaz filmini getirdi. Filmdeki gelin de, hokkabazın arabasına binip düğünden kaçar. Gösterilerde hokkabaza yardımcı olur ancak bir süre sonra ortadan kaybolur. Filmin sonunda bir hırsız olduğu ve abim diye tanıttığı sevgilisiyle plan yapıp erkekleri dolandırdığı ortaya çıkar.

KARISINI 25 YERİNDEN BIÇAKLADI 6. KATTAN ATLADI

[PAGE]


KARISINI 25 YERİNDEN BIÇAKLADI 6. KATTAN ATLADI 

Konya'da, evde tartışmaya başlayan öğretmen olan Can çifti, 2 çocuğunu komşularına gönderdikten sonra kavga etmeye başladı. Bu sırada cinnet geçiren 37 yaşındaki Tufan Can, 32 yaşındaki eşi Asuman Can'ı, 25 yerinden bıçakladı. Eşinin öldüğünü düşünen Tufan Can, daha sonra 6'ncı kattaki evlerinin penceresinden atladı. Beton zemine düşen Tufan Can, olay yerinde hayatını kaybetti.

Sırtında bıçak saplı olan Asuman Can da eve gelen sağlık görevlilerine kapıyı sürünerek açtı. Ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılan Asuman Can'ın, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Can, çiftnin şiddetli geçimsizlik nedeniyle sürekli tartıştığı iddia edildi.

Olay, saat 17.00 sıralarında Karatay İlçesi, Büyük Sinan Mahallesi, Akderya Sitesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, aralarında bir süredir geçimisizlik bulunan özel bir rehabilitasyon merkezinde öğretmenlik yapan Tufan Can, İstiklal İlköğretim Okulu'nda görev yapan öğretmeni eşi Asuman Can ile tartışmaya başladı. Tartışma sırasında evli çift, 10 yaşındaki çocukları Celil ile 4 yaşındaki Berna'yı komşularına gönderdi. Tartışmanın büyüyüp, kavgaya dönüşmesi üzerine bu sırada cinnet geçiren Tufan Can, eline geçirdiği bıçakla eşini 25 yerinden bıçakladı. Eşinin öldüğünü düşünen Tufan Can, 6'ncı katta bulunan evlerinin penceresinden atladı.

Beton zemine düşen Tufan Can, olay yerinde hayatını kaybetti. Tufan Can'ın düştüğünü gören çevredeki vatandaşlar, durumu 112 Acil Servis'e bildirdi. Tufan Can'ın cansız bedeniyle karşılaşan sağlık görevlileri, komşularının uyarısı üzerine Can'ın eşi Asuman Can'a bakmak için eve çıktı. Sırtında bıçak saplı olan Asuman Can da eve gelen sağlık görevlilerine kapıyı sürünerek açtı. Ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılan Asuman Can'ın, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Öte yandan polis, ölen kişinin kimliğini tesbit ettiği sırada olay yerine gelen Tufan Can'ın babası Mustafa Can, ölenin oğlu olduğunu teşhis etti. Ardından sinir krizi geçiren Mustafa Can, polis tarafından sakinleştirilmeye çalıştı. Komşuları da Mustafa Can ve eşine su vererek, Can çiftini sakinleştirmeye çalıştı.

Babalarının öldüğünden, annelerinin de yaralandığından habersiz olan Can çiftinin 2 çocuğu da yakınları tarafından komşularından alınarak akrabalarına götürüldü.

Asuman Can'ın, Antalya'da oturan ailesinin de Konya´ya gelerek bir süredir geçimsizlik yaşayan Can çiftini barıştıracakları belirtildi. Can çiftinin salonunda ise bir adet oyuncak bebek ile olay da kullanılan bıçağın olması dikkat çekti.

Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

KATİLİNİ YAŞATMAK İÇİN PARA TOPLAMIŞ
[PAGE]
KATİLİNİ YAŞATMAK İÇİN PARA TOPLAMIŞ
 
Tinercilerle tartıştıktan sonra öldürülen Oğuzhan'ın katil zanlısının hastalığı için para topladığı ortaya çıktı.

Esenler’de, öldürülen Oğuzhan Kuzu ve ailesinin, katil zanlısı Semih A.’nın hastalığı için para topladığı ortaya çıktı. 17 yaşındaki Semih A.’ya altı yaşındayken İTP teşhisi konuldu. Karaciğere bağlı pıhtılaşma bozukluğuna neden olan İTP (İmmün Trombositopenik Purpura) hastalığı yüzünden Bakırköy Devlet Hastanesi Hemotoloji servisinde tedavi gören Semih A., altı ayda bir kontrole gidiyordu. Bunun üzerine tüm mahalleli, tedavi masraflarını karşılayamayan yoksul ailenin yardımına koştu. Semih A.’yı yaşatmak için, öldürülen Oğuzhan Kuzu’nun ailesi de, para yardımı yaptı. Oğuzhan, onun için mahallede para topladı.

Kemer Mahallesi’nde doğup büyüyen Elif Akgün, o günlerden belleğinde kalanları şöyle anlattı: “Semih 1999’da hastalanmıştı. Bütün mahaalleli seferber oldu. Oğuzhan Kuzu sekiz yaşındaydı. Yardım kampanyasına hem para toplayarak, hem de ailesini yardım konusunda ikna ederek katıldı. Semih, bu sayede iyileşti” dedi.

Cinayet zanlısı Semih A.’nın dayısı Fevzi Gökçe de, ciğerlerinden rahatsızlandığında, mahallelinin yardımlarına koştuğunu doğruladı. Fevzi Gökçe, “Yeğenim kendisi gibi ailenin tek çocuğu olan Oğuzhan’ı öldürdü. Bunun savunulacak bir yanı yok. Cezasını devlet verecek. Bir fidan gitti. Ailenin acısını bizler de paylaşıyoruz” dedi.

Oğuzhan’ın ailesinin kabul etmesi halinde başsağlığı ziyaretine gideceğini belirten Fevzi Gökçe, “Onun için mevlit bile okutacağım. Ailenin yaşadığı acıyı tahmin ediyorum. Bizim de içimiz yanıyor. Uyuşturucu kullanmaması konusunda uyarmıştım ama dinlemedi” dedi.

Oğuzhan, Bulancak’ta toprağa verildi

İSTANBUL Esenler’deki evlerinin ziline basan tinercilerle tartıştıktan sonra bıçaklanarak öldürülen Oğuzhan Kuzu (18), dün memleketi Giresun’un Bulancak İlçesi’ne bağlı Samugüney Köyü’nde son yolculuğuna uğurlandı. Oğuzhan Kuzu’nun cenazesine akrabaları, arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kameraları kapattırarak bir açıklama yapan baba Ahmet Kuzu, “Acımız büyük. Oğlumu İstanbul’a kurban verdim” derken, baygınlık geçiren anne Nermin Kuzu Bulancak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

TUVALETE GİDERKEN ÖLDÜ

[PAGE]

 

TUVALETE GİDERKEN ÖLDÜ

Prostat rahatsızlığı olan kişi tuvalet ihtiyacını gidermek isterken canından oldu. Çünkü o kapağı kapamayı herkes ihmal etmişti.

Adana'da briket imalathanesinde çalışan ve ağır prostat rahatsızlığı olan bir kişi, sabah erken saatlerde işe geldikten sonra, motosikletinden inerek, tuvalete gitmek isterken kapağı yarı açık olan fosseptik çukuruna düşerek hayatını kaybetti.

Olay, merkez Sarıçam ilçesi, Sofulu yakınlarında Kozan yolu üzerinde bulunan bir akaryakıt istasyonunun arka tarafındaki briket imalathanesinde meydana geldi. İddiaya göre, Abit Karkin'e ait briket imalathanesinde çalışan İbrahim Kaplan(50), dün çalışmak için Şehit Erkut Akbay Mahallesi 2757 sokak, 8 numaralı evinden sabahın erken saatlerinde çıkarak iş yerine geldi. Ağır prostat rahatsızlığı bulunan Kaplan, gelir gelmez, motosikletini çalışır vaziyette bırakarak kaskı ve eldivenini çıkarmadan imalathanede bulunan tuvalete girmek istedi. Kaplan ancak, kapağı yarı açık alan fosseptik çukuruna düştü.

Kaplan, düştüğü çukurdan bir daha çıkamayarak hayatını kaybetti.

Daha sonra briket imalathanesine gelen Kaplan'ın mesai arkadaşları Hasan Karkin ile kardeşi Şenol Karkin motosikletin çalışır vaziyette olduğunu ancak İbrahim Kaplan'ın ortalıkta olmadığını fark etti. Karkin kardeşler, Kaplan'ı baktıkları tuvalette, düştüğünü şüphelendikleri fosseptik çukurunda bulamadı. Karkin kardeşler, motosikleti akaryakıt istasyonuna çektikten sonra çalışmaya başladı.

Bu arada, Zülfiye Kaplan her zamanki gibi eşi akşam eve gelmeyince ve işyerinde de olmadığını öğrenince Cumhuriyet Polis Merkezi'ne kayıp başvurusunda bulundu. Aradan bir gün geçtikten sonra Kaplan'ın mesai arkadaşları Karkin kardeşler, Kaplan'ı aramaya başladı. Dün baktıkları fosseptik çukurunu bugün tekrar inceleyen kardeşler bu kez çukurda suyun içinde kask gördü ve hemen durumu polise haber verdi. Adana Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ile Asayiş Şube ekipleri olay yerine geldi. Polis, bu arada Can-Kur'dan da destek istedi. Güvenlik şeridi çekildikten ve savcı geldikten sonra Can-Kur, çukurda olduğu belirlenen cesedi, kurtarma aracının vinci ile fosseptik çukurundan çıkardı. Kaplan'ın cesedi, kafasında kaskı ve elindeki eldiveni ile çukurdan çıkarıldıktan sonra savcı tarafından incelendi. İlk gözlemlere göre İbrahim Kaplan'ın vücudunda herhangi bir darp olmadığı çukura düşüp öldüğü anlaşıldı. Ancak ceset, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Kaplan'ın eşi Zülfiye Kaplan ise Cumhuriyet Polis Merkezi'nde ifade verdi. Kaplan, ifadesinde eşinin ağır prostat rahatsızlığı olduğunu, çok sık tuvalete gittiğini söyledi.