BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.438,17
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mekke’nin Fethi Tuzla’da Kutlandı

Tuzla İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (TİHMENDER), Mekke’nin Fethinin 1383. yıldönümünü Kur’an ziyafetiyle kutladı.

Abone ol

Tuzla İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (TİHMENDER), Mekke’nin Fethinin 1383. yıldönümünü Kur’an ziyafetiyle kutladı.
Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı ile çok sayıda vatandaş katıldı. İstiklal Marşı ve Kur’an Tilaveti ile başlayan gece, sanatçı Abdullah Beyhan’ın birbirinden güzel ezgileri, mehter gösterisi, ney dinletisi eşliğinde sema gösterisiyle devam etti. Kariler Dünya 1.si Hafız Fatih Kaya,  Türkiye 1.si Abdussamet Himmet, Kurra Hafız İsmail Kaya, Kurra Hafız Nebi Yaşar, enfes Kur’an ziyafeti ile seyircileri mest etti. Programda Eğitimci-İlahiyatçı Emrullah Tuncel katılımcılarla sohbet etti, Naatı Şerif, Veda Hutbesi Arapça ve Türkçe okundu.

İdealist Gençler Bizi Sevindiriyor

Programın manevi değerine dikkat çeken Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Nerede yaşıyoruz, ne yapıyoruz ve geleceğe dair kaygımız nedir, geleceğe dair dünyevi ve uhrevi ne yaptığımızı çok iyi bilen bir mümin olmamız gerektiğini biliyorum. Mükellef olduğumuz konular nelerdir diye bildiğimizde, bizlerin hedeflerine emin adımlarla giden bir toplum olması gerektiğini çok iyi biliyoruz.

Allah’ın sevgilisinin Mekke’den çok büyük elemlerle ayrılması ve Mekke’nin fethinin ne kadar önemli olduğunu asla unutmamamız gerekiyor. Bunun İslam alemi ve medeniyetimiz için ne demek olduğunu bilen bir gençliğin ve toplumun ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bunu hatırlayan, yaşayan, yaşattıran ve bunu toplumda farkındalık oluşturan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.  

“Artık dünyada dört duvar arasında bile koruyamadığımız bir gençliğimiz olduğunu unutmamız lazım.” vurgusunda bulunan Başkan Yazıcı, “Belli tercihleriyle bir idealizmi ortaya koyan gençlerimiz de bizi gelecek adına sevindiriyor.” ifadesini kullandı. 

Başkan Yazıcı’dan 5 Kişiye Umre Sözü

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ile TİHMENDER Başkanı Maksut Koçal’ın diyaloğu ise geceye damga vurdu. Gecede çekilişle 1 kişiyi umreye göndereceklerini hatırlatan Koçal, “Sayın Başkanım gördüğünüz gibi bu kalabalık 1 değil, 3 umre hak ediyor” dedi. Koçal’ın ifadesi üzerine Başkan Yazıcı’nın “Hayır, olmaz. 3 de yetmez. 5 kişiyi umreye gönderiyorum” demesi seyirciler tarafından alkışlandı.

TİHMENDER Başkanı Maksut Koçal, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ile TİHMENDER Kurucu Başkanı Fatih Çalışkan’a katkılarından dolayı plaket vererek teşekkür etti. Programda, kura çekimi ile umre ziyareti kazanan 5 talihli belirlendi.