BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.431,08
HABER /  DÜNYA

Trabzon Emniyet Müdürü değişti

Emniyet Müdürleri Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alını...

Abone ol

Emniyet Müdürleri Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alınırken, Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne Polis Başmüfettişi Murat Köksal getirildi.
Yavaş, 10 Kasım 2011 tarihinde Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Trabzon’a atanmış ve 24 Kasım 2011’de de resmen göreve başlamıştı. Yavaş, yaklaşık 2 yıl 2 ay görevde kaldı. Trabzon Emniyeti’nin ismi özellikle son dönemde önemli olaylarla gündeme gelmişti.
Trabzon’da Çevre ve Şehircilik Bakan Erdoğan Bayraktar ile AK Parti eski Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş’ın tartışma görüntülerinin yayınlanmasıyla ilgili 2 polisin açığa alınması olayı yaşanmıştı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 23 Kasım 2013 günü Trabzon’a gelişinde havalimanı VİP salonu önünde Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile AK Parti eski Milletvekili Kemalettin Göktaş’ın havalimanındaki tartışmalarının görüntülenmesi ve bunların yayınlanmasının ardından Trabzon Valiliği, görüntülerin kim tarafından servis edildiğinin bulunabilmesi için soruşturma başlatmıştı. Soruşturma çerçevesince biri polis amiri 2 polis hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmıştı.
Yine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 22 Kasım 2013 tarihinde havalimanından konaklayacağı şehir merkezinde bulunan Zorlu Otel’e gelişinde, konvoyun Cumhuriyet caddesinden geçişi sırasında koruma araçlarından birine yumurta isabet etmiş, Başbakan Erdoğan’a yönelik hakaret içeren ifadelerde bulunduğu ve yumurta attığı suçlamasıyla ifadesi alınarak adliyeye sevk edilen öğretmen Seçil E.E., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Olayla ilgili Çarşı Polis Karakol Amiri’nin görev yeri değiştirilmişti. İstanbul’da yaşanan 17 Aralık Operasyonu sonrasında ise Trabzon’da yine 2 polis müdürünün görev yerleri değiştirilmişti.
(İHA)