BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,64
ALTIN 2.386,73
HABER /  GÜNCEL

Mehmetçik göğsümüzü kabartıyor

Verdiğimiz şehitler Mehmetçiğin canına tak dedi. Önlemler arttırıldı.

Abone ol

Şırnak'ın Güçlükonak İlçesi'ndeki karayolunda biri yarbay 3 şehidin verildiği karayolunda devriye gezen güvenlik güçleri, aldıkları bir ihbar üzerine Gabar Dağı'nın eteklerinde önlem alarak PKK terör örgütüne karşı operasyon hazırlığı yaptı.

Operasyona giden Mehmetçiklerin, dağların üzerindeki PKK'lıların pusuya yatma olasılığı bulunan "mağara deliklerine" doğru korkusuzca yürüyüşü, görenlerin göğsünü kabarttı.

OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nin "güvenlik bölgesi" ilan ettiği ve PKK'lı teröristlere yönelik başlattığı operasyonların sürdüğü Şırnak ve çevresinde, güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı. Bölgede arttırılan kontrol noktalarında, insanlar ve araçlar didik didik aranıyor.

TSK'nın, PKK'lı teröristlere yönelik başlattığı "Balyoz operasyonu", Şırnak'ın Cudi, Gabar dağları ile Bestler Dereler bölgesinde sürüyor. Genelkurmay Başkanlığı'nın Şırnak’ın İdil ilçesinden Hakkâri'nin Yüksekova ilçesine kadar güvenli bölge ilan ettiği yaklaşık 300 kilometrelik bölgede, güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı.

Kuzey Irak'a yapılacak olası bir sınır ötesi operasyon kapsamında teröristlerin geçiş güzergâhları tutulurken, Mehmetçik stratejik noktaları kontrol altına aldı. Şırnak'taki 23'üncü Jandarma Tümen Komutanlığı'na bağlı birlikler, bölgenin hakim tepelerine yeni tank ve toplar yerleştirdi. Kuzey Irak sınırında oluşturulan mevzilere de yeni askerler sevkediliyor.

Genelkurmay Başkanlığı'nın "güvenli bölge" ilan ettiği alanlarda yeni kontrol noktaları kurulurken, buralardan geçen kişi ve araçlar günün 24 saati didik didik aranıyor. Mehmetçikler, askeri konvoyların geçiş güzergâhında sık sık mayın taraması yaparken, helikopterler de havadan destek veriyor.

Şırnak’ın Güçlükonak ilçesi yakınlarında, PKK'lı teröristlerin yola döşedikleri mayını patlatması sonucu Yarbay Melih Gülova, Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu ve er Hasan Güreşen’in şehit, olduğu 5 askerin de yaralandığı saldırının ardından, Karayolları ekipleri bölgedeki yolları asfalt dökerek onarıyor.

Bu arada, "güvenlik bölgesi" ilan edilen alanların belirli kesimlerine gazetecilerin girmesine izin verilmiyor. Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi Damlarca köyü yakınlarındaki kontrol noktasına gelen gazetecilere, kimlik kontrolü yapıldıktan sonra daha ileriye geçmelerine izin verilmedi.