BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.418,15
HABER /  POLİTİKA

Siyasette şehit düellosu

Siyasette "terör esiyor"... Bahçeli, Erdoğan ve Baykal birbirlerine demediklerini bırakmadı.

Abone ol

Türkiye şehit cenazeleri ile sarsılırken, siyaset "aynı-tas aynı hamam" mantığı ile devam ediyor. Birlik yerine liderler sert demeçlerle ortamı daha da geriyor.

Siyasette "şehit düellosu" yaşanıyor. İşte liderlerin dün yaptıkları açıklamalar;

"Tek bildikleri kriz üretmek"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan:
Bir tek damla şehit kanını 550 milletvekilliğine değiştirmeyiz. Şehit cenazelerini kendi siyasi sembollerini sergileyecekleri birer kampanya unsuru hali-ne getirmek isteyenler vatana millete en büyük kötülüğü yapıyor. Özellikle anamuhalefet partisi tarihindeki en büyük siyasi ayıpları işledi. Tek bildikleri kriz üretmek.

"Bu söz Talabani'nin sözüdür"

CHP lideri Deniz Baykal: "
Türkiye önce kendi içindeki terörü bitirsin" sözü, Türkiye'yi yönetenlerin sözü olamaz. Bu söz Barzani'nin, Talabani'nin, ABD'nin sözüdür. Başbakan Erdoğan'ın açıklaması ile görülmüştür ki bu hükümet, bizzat Erdoğan terörle mücadelenin önündeki en büyük engeldir. Bu hükümet terörü azdıran bir siyaset izledi.

"Başbakan kendini kaybetmiş"

MHP lideri Devlet Bahçeli :
Cenazelerdeki haykırışları suç sayacak kadar kendisini kaybeden Başbakan, bunu MHP'ye saldırmak için bir bahane olarak kullanmıştır. Son beyanları bir hezeyan ve sorumsuzluk örneğidir. Türkiye'deki 5 bin teröristle mücadele edil-mediğini söyleyerek teröristlere cesaret vermiştir. Erdoğan, kanlı tablonun başmimarıdır."