BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.506,82
HABER /  POLİTİKA

Mehmet Şimşek kimdir Babacan'ın koltuğunun yeni sahibi

Mehmet Şimşek yeni Bakanlar Kurulu'nda Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı oldu. Mehmet Şimşek yeni kabinede Ali Babacan'ın koltuğuna oturdu. İşte Mehmet Şimşek kimdir nerelidir hayatına ilişkin detaylar...

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu 64. hükümeti açıkladı.

Yeni hükümette ekonomi yönetimindeki isimler de belli oldu. Reuters'a konuşan üst düzey bir yetkili Başbakan Yardımcısı olan Mehmet Şimşek'in yeni kabinede ekonomiden sorumlu olacağını söyledi.

BABACAN'IN KOLTUĞUNA MEHMET ŞİMŞEK 

Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Başbakan Yardımcısı olurken, Reuters'a konuşan üst düzey bir yetkili Başbakan Yardımcısı olan Mehmet Şimşek'in yeni kabinede ekonomiden sorumlu olacağını söyledi. Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ise Binali Yıldırım olarak açıklandı. Gümrük Bakanlığı'na ise AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi getirildi. Gıda ve Tarım Bakanı ise, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik oldu.  

Mehmet Şimşek kimdir Ali Babacan'ınkoltuğunun yeni sahibi
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek

ALBAYRAK ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI OLDU

Yeni hükümette, ilk kez kabinede yer alacak isimlerden biri , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı, AK Parti İstanbul Milletvekili Berat Albayrak olacak. Enerji uzmanı olan Albayrak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevine getirildi. 

MEHMET ŞİMŞEK KİMDİR NERELİ?

Mehmet Şimşek 1 Ocak 1967 Batman Gercüş doğumlu.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünü bitiren Şimşek sonrasında yüksek lisansını İngiltere'de University of Exeter'de tamamladı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun olduktan sonra Türkiye'ye döndü. Ankara’da üç ay süre ile Etibank’ta çalıştı.

Ardından Amerika Birleşik Devletleri’nin Ankara Büyükelçiliği’nde yaklaşık dört yıl kıdemli ekonomist olarak çalıştı. 1997'de New York'a yerleşti ve uluslararası yatırım bankası UBS'in hisse senedi analiz kısmında araştırmacı olarak görev yaptı. 1998 yılında İstanbul'a dönerek Deutsche - Bender Menkul Değerler’de iki yıl çalışan Şimşek, dünyanın önde gelen yatırım bankalarından birisi olan Merrill Lynch’e geçti ve İngiltere'ye yerleşti.

2000 yılı ortalarında başlayan Merrill Lynch döneminin ilk günlerinde Sayın Şimşek'in sorumluluk alanında Türkiye, Yunanistan, Mısır ve İsrail’i içeren Akdeniz bölgesi bulunuyordu. 2001'in ortasından itibaren de sorumluluk alanına Rusya, Polonya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti gibi gelişmekte olan Avrupa ülkeleri de eklendi. Sayın Şimşek 2005 yılı sonunda Merrill Lynch'in Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Ekonomik ve Stratejik Araştırmalar Bölümü Başkanlığına getirildi. Temmuz 2007 Seçimleri'nde Ak Parti Gaziantep miletvekili, Haziran 2011 Seçimleri'nde Ak Parti Batman miletvekili , Haziran 2015 Seçimleri'nde Ak Parti Gaziantep miletvekili olarak meclise girdi. 60. hükümette 2007 yılından Nisan 2009'a kadar "Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı" görevini, 2009 Mayıs ayından günümüze kadar ise "Maliye Bakanlığı" görevini üstlenmektedir. 24 Kasım 2015 tarihi ile 64. Hükümet Bakanlar kurulu listesinde yer almamış ve Mevcut Maliye bakanlığını Mehmet Muş'a devretti.

“Emerging Markets” Dergisi tarafından 2013 yılında " Yükselen Avrupa’da Yılın Maliye Bakanı" seçilen Sayın Şimşek, aynı yıl “Foreign Policy” Dergisi tarafından da dünyanın en etkili 500 kişisinden biri olarak gösterilmiştir.

Mehmet Şimşek, 64. Hükümet'te Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi.