BIST 9.993
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.435,22
HABER /  EKONOMİ

Mehmet Şimşek açıkladı! Köprüler, otoyollar, limanlar ve HES'ler satılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Meclis'te yaptığı açıklamada, önümüzdeki dönemde limanlar, otoyollar, köprüler, Elektrik Üretim A.Ş'ye (EÜAŞ) ait hidroelektrik santralleri (HES) ile arsa ve arazilerin özelleştirileceğini açıkladı.

Abone ol

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul'daki boğaz köprüleri ile Ankara İstanul Otoyolu aşta olmak üzere bir çok kamu varlığının özelleştirme yoluyla satılacağını açıkladı. Bakan Şimşek, önümüzdeki dönemde Elektrik Üretim A.Ş'ye (EÜAŞ) ait hidroelektrik santraller (HES) limanlar, otoyollar, köprüler ile arsa ve arazilerin özelleştirileceğini açıkladı.

Zaten satmadığınız ne kaldı ki!

Bakan Şimşek, bakanlığının 2024 yılı bütçesini sunduğu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda soruları yanıtladı. Programdakiler dışında yeni bir kamu kurumunu özelleştirmeye almayacaklarını belirten Şimşek'e muhalefet milletvekilleri, "Zaten satmadığınız ne kaldı ki, elde avuçta ne varsa hepsini sattınız" karşılığını verdi.

Boğaz Köprüleri özelleştirilecek

Şimşek'in özelleştirileceğini söylediği köprü ve otoyollar geçmişte kamu kaynaklarıyla yapılan başta İstanbul-Ankara otoyolu ile İstanbul Boğaz Köprüsü olmak üzere özel sektörün işlettiklerine göre çok daha ucuz tarifelerin uygulandığı ulaşım ağlarını kapsıyor. Özelleştirmeleri halinde bu yol ve köprülerin fiyatının da olağanüstü artması bekleniyor.

"Kapı kapı dolaşıp para istemedik"

Bakan Şimşek, muhalefet milletvekillerinin "Kapı kapı dolaşıp Arap ülkelerinden para dileniyorsunuz" şeklindeki eleştirilerine de yanıt verdi. Bugüne kadar Suudi Arabistan, Katar, Almanya, Fransa ve İngiltere gibi birçok ülkeye ziyaretleri olduğunu, ancak buralarda sadece uyguladıkları ekonomi programını anlattığını söyledi. Hiç kimseden kapı kapı dolaşıp para istemediğini ifade eden Şimşek, bu görüşmelerin çoğuna konuşmacı olarak davet edildiğini belirtti.

Enflasyonu düşürmekte kararlıyız

Şimşek, enflasyonu düşürme konusunda kararlı olduklarını belirtirken, bugün aldıkları önlemlerin 18 ay sonra sonuç verdiğini, aylık enflasyonda düşme olsa da yıllık enflasyondaki düşüşün gelecek yılın ortalarını bulacağını bildirdi.