BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,95
ALTIN 2.434,95
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Özhaseki'den flaş ittifak açıklaması: 20 civarında il...

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Cumhur İttifakı'nın genişletilmesine yönelik görüşmelerle ilgili olarak "20’den fazla ilin üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Abone ol

Cumhur İttifakı kapsamının genişletilmesine yönelik AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz bir araya geldi. Görüşmeye ilişkin TGRT Haber canlı yayınında konuşan Özhaseki, "Ne PKK’ya ne de FETÖ’ye yakın birsinin iş başına gelmemesini istiyoruz. 51 ilin tamamı olmayabilir. Net sayı henüz yok. Ancak 20’den fazla ilin üzerinde çalışıyoruz. Net bir sayı değil üzerinde konuşuluyor. YSK’ya listeler verilene kadar sayı değişebilir" ifadelerini kullandı. 

İSMİ GEÇEN İLLER: İsmi geçen iller arasında Ağrı, Bartın, Bilecik, Bitlis, Burdur, Edirne, Giresun, Kırklareli, Siirt, Zonguldak, Bolu, Yalova, Iğdır bulunuyor.

İki partinin ittifak halinde kazanabileceği ya da ittifak yapılmazsa kaybedilebilecek illerin üzerinde duruldu. 

CHP ve İYİ Parti'nin işbirliği yapması durumunda kaybedilme riski olan iller arasında Bartın, Bilecik ve Bolu bulunuyor.

Başka partilerin elinde olan ve işbirliği yapılması halinde kazanılabilecek iller Yalova, Zonguldak ve Ağrı olarak öne çıkıyor.