BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Görmez'den Hendek eleştirisi

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Mevlit Kandili dolayısıyla Ahmet Hamdi Akseki camisinde düzenlenen programa katıldı. Görmez, "Çocuklarımız peygamberi anlayabilseydi şehirlerin merkezlerinde hendekler kazar mıydı" dedi.

Abone ol

HAZRETİ Muhammed’in doğum günü olan Mevlit Kandili’nde birçok camide mevlitler okundu, dualar edildi. İnsanlar camilere akın etti. Başkentte de Mevlit Kandili dolayısıyla Ahmet Hamdi Akseki, Hacı Bayram-ı Veli ve Kocatepe camilerinin de aralarında bulunduğu birçok camide mevlit okundu.

Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde gerçekleştirilen programa katılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “O’nun bugün veladeti, mevlidi yeniden ülkemizi, milletimizi, gönül coğrafyamızı ve âlemi İslamı sevgiyle, muhabbetle, rahmet ve merhametle kuşatsın” dedi.

"O'NU ANLAMADA İKİ HATAMIZ VAR"

Hazreti Peygamberi anmanın çeşitli yollarından birinin de O’na salat ve selam etmek olduğunu ve bunu Müslümanların layıkıyla yaptığını belirten Görmez, “Asıl bizden istenen O’nu anlamaktır. Elbette sadece siyer kitapları ve hadis kitaplarını okuyarak O’nu yeterince anlayamayız. Biz tarihte yaşamış, hayatı bitmiş bir kahramanın hayatını okur gibi Resul’ün hayatını okuyamayız. O’nu anlamada iki hatamız var. Birincisi, O’nu sadece mucizelerle donatıp beşer üstü anlamaya, okumaya çalışmak. İkincisi ise sıradan bir beşer yerine koymaktır” diye konuştu.

"EĞER DOĞRU ANLASAYDIK..."

Görmez, “Peygamberi anlamak için bütün kötülüklerden korunarak yaşadığı gençliğini ve dostluğunu anlamamız gerekiyor. Nasıl bir eşti, eşine nasıl davranıyordu ve kadına verdiği değer neydi, bunları idrak etmemiz gerekiyor.

Biz O’nun ümmeti olarak Resul-i Ekrem’i doğru anlayabildik mi? Biz O’nu anlasaydık cinayet şebekeleri flamalarına O’nun ismini nakşetme cüretini kendisinde görebilir miydi acaba? Eğer doğru anlasaydık O’nun adına bir mümin bir başkasını sırf kendisi gibi düşünmüyor, yaşamıyor diye katledebilir miydi? O’nu anlayabilseydi çocuklarımız, şehirlerin merkezlerinde hendekler kazar mıydı, kendi ülke ve milletine tuzak kurmakla uğraşır mıydı” dedi.