BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.471,21
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Erdoğan kim? sorusu

Bir soru da CHP'li vekilden Başbakan'a geldi. Atilla Kart başbakana "Mehmet Erdoğan kim" diye sordu.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya ziyareti öncesi basın toplantısı düzenleyen CHP Konya Milletvekili Atilla Kart Bürokrat-iş adamı-siyasetçi üçgeni içinde firmanın tıbbi malzeme ithali aşamasında izin, ruhsat ve denetim işlemlerinde gerekli özenin gösterilmediğini öne sürdü ve "Bu firma ve şirketleri içinde yer alan Mehmet Erdoğan kimdir? Başbakan Erdoğan ve ailesiyle yakınlığı var mıdır?" diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi Konya İl Başkanlığı binasında bir basın toplantısı düzenleyen Atilla Kart, hükümete yönelik bir takım iddialar ortaya attı. Tüm taksi ve dolmuş duraklarının kamu görevlilerince aranarak Başbakanın ziyareti sırasında en az bir aracın konvoya katılması yönünde talimatta bulunulduğunu iddia eden Kart, bunların takipçisi olacaklarını belirtti. Konya'da parti çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Atilla Kart, yerel seçimlerde iddialı olduklarını söyledi.

Seçim çalışmalarına yönelik değerlendirmelerinin ardından sağlık ve hastane sektörü ile ilgili iddiaları gündeme getiren Atilla Kart, bir vatandaşın hayatına mal olan hatalı tıbbi malzemeyi ithal eden firmanın hükümet nezdinde özel himayeye mazhar olduğunu iddia etti.

Bürokrat-iş adamı-siyasetçi üçgeni içinde firmanın tıbbi malzeme ithali aşamasında izin, ruhsat ve denetim işlemlerinde gerekli özenin gösterilmediğini öne süren Kart, "Fakir-fukaranın hukukunu koruyoruz diyenlerin, insanların hayatı ve sağlığı üzerinden rant sağladıkları görülmektedir. AKP iktidarı döneminde çıkar ilişkileri etrafında oluşturulan devlet yapılanmasını gösteren ibret verici bir tabloyla karşı karşıyayız. Yeşil kartlı hastaların ölümü pahasına rant sağlandığını gösteren bulgular. Ortada al gülüm ver gülüm anlayışı içinde işadamını refere etmeye, korumaya, durumdan vazife çıkarmaya çalışan gayretkeş bir bürokratik yapı var. Sağlık Bakanlığı'nın hayati önemi olan ve kullanılması zorunlu olan tıbbi cihazları kontrol etmeyen, şirketi denetlemeyen bir yapısı var." dedi.

Böyle bir tablo ve kirli ilişkiler içinde babasını İzmit depreminde kaybeden küçük bir çocuğun tek dayanağı olan annesini talihsiz bir şekilde kaybetmesinden yaşadığı ızdırap ve drama dikkat çeken Atilla Kart, Başbakan Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle şu soruları sordu: "Bu firma ve şirketleri içinde yer alan Mehmet Erdoğan kimdir? Başbakan Erdoğan ve ailesiyle yakınlığı var mıdır? Firma tarafından ithal edilen aynı marka cihazların takıldığı diğer hastalar da hayati risk altında mıdır? Sağlık Bakanlığı hatalı üretildiği aşikar olan bu cihazın firma tarafından ithaline ilişkin izin, ruhsat ve sair işlemleri hangi ölçü ve takdir yetkisiyle vermiştir. Yaşananlara rağmen firmanın ithal izni neden iptal edilmemiştir?"