BIST 9.998
DOLAR 32,33
EURO 34,86
ALTIN 2.404,04
HABER /  DÜNYA

Yılda 40 bin kişinin telefonu dinlenmiş

Bulgaristan İçişleri Bakanı yaptığı açıklamada kişilerin telefon ve internet üzerinden yaptığı görüşmelere ait 330 bin tutanak hazırlandığı söyledi.

Abone ol

Bulgaristan İçişleri Bakanı Mihail Mikov, son bir yılda toplam 40 bin kişinin telefon ve internet üzerinden yaptığı görüşmelerin takip edildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Mikov'un, komisyon üyeleriyle görüşmesinde, sadece ağır suçların takibiyle ilgili olarak GSM ve internet trafiğinin izlenmesine izin veren yasanın ilgili maddelerinin değiştirilmesini istediği kaydedildi.

Mikov'un soruşturma esnasında daha küçük suçlarda gerekli haberleşme takip prosedürlerinin kolaylaştırılmasını talep ederek, polisin böylece suç önleyici tedbirlerde daha başarılı olacağını öne sürdüğü bildirildi.

İçişleri Komisyonu Başkanı Minço Spasov da dinlenen görüşmelerin dökümlerinin sadece İçişleri Bakanlığı değil, Devlet Milli Güvenlik Ajansı (DANS), Ulusal İstihbarat Servisi (NRS) ve savcılıklar tarafından kullanıldığını açıkladı.

Komisyon üyesi milletvekili Tatyana Donçeva ise geçen yıl kendi telefonunun da dinlendiğini anımsatarak, buna rağmen telefon ve internet trafiğin takibine karşı olmadığını söyledi.