BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.439,65
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Dişli'nin ticari ortağı bakın kim çıktı!

15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden darbeci general Mehmet Dişli'nin ticari bağlantıları ortaya çıkıyor. Abdulkadir Selvi darbe girişiminden 14 gün önce tutuklanan Durmuş Ali Koçer'i yazdı.

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, darbeci tümgeneral Mehmet Dişli'nin ticari ortağı FETÖ'cü Durmuş Ali Koçer'i yazdı.

Mehmet Dişli'nin abisi Şaban Dişli'nin AK Parti Genel Başkanı Başdanışmanlığı görevine getirilmesinin ardından başlayan tartışmalar devam ediyor.

Selvi, 15 Temmuz darbe girişiminden 14 gün önce Cumhurbaşkanı'na hakaret ve FETÖ üyeliği iddiasıyla tutuklanan Koçer'i köşesinde ele aldı.

DİŞLİ'YE ORTAĞI SORULMADI

Koçer'in mahkemedeki “Ortaklarının adı Mehmet Dişli (Şaban Dişli’nin kardeşi), Ali Duran’dır” ifadesini aktaran Selvi, Dişli’ye, Cumhurbaşkanı’na hakaret eden, FETÖ’ye üyelik iddiasıyla hakkında soruşturma açılan şahısla ilişkisinin ne olduğunun sorulmamasını eleştirdikten sonra yazısını böyle tamamlıyor:

"15 Temmuz’un beyin takımında yer alan Mehmet Dişli’nin, diğer darbecilerden farklı bir misyonu ve güçlü bir koruma kalkanı olduğu anlaşılıyor. Durmuş Ali Koçer, mahkemede, “Ben partinin kuruluş döneminde milletvekili olan Şaban Dişli’nin danışmanlığını yaptım” diyor.

Mehmet Dişli sıradan bir general değil. 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar’a darbenin başına geçmesini teklif edecek kadar önemli bir isim. O gece önce Genelkurmay’da sonra da Akıncı Üssü’nde kritik roller üstleniyor. 15 Temmuz’un aydınlatılabilmesi için Dişli’nin ilişkiler ağının mercek altına alınması gerekiyor."

Mehmet Dişli'yle ilgili yeni bilgiler bomba bir de oğul detayı var ki...

Mehmet Dişli'den ağabeyi Şaban Dişli sorusuna pişkin yanıt