BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.426,88
HABER /  GÜNCEL

Gözaltına alınan 2 Alman vatandaşı için flaş açıklama!

Alman hükümet sözcüsü, "Antalya'da gözaltına alınan iki Alman vatandaşından biri serbest bırakıldı" açıklamasını yaptı.

Abone ol

Reuters'ın haberine göre Alman hükümet sözcüsü, Antalya'da gözaltına alınan iki Alman vatandaşından birinin serbest bırakıldığını açıkladı. Ayrıca Türkiye'nin şu anda AB'ye katılacak durumda olmadığını, fakat müzakereler konusunun 24 Eylül'de Almanya'da yapılacak seçimlerden önce AB seviyesinde tartışılmayacağını da söyledi.

Bu arada AB Komisyonu da Türkiye ile müzakereler konusunun ekim ayında tartışılacağını, üyelik sürecini kesmenin üye ülkelerin takdirinde olduğunu açıkladı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan daha önce yapılan açıklamada iki Alman vatandaşının perşembe günü Türkiye'de gözaltına alındığı bildirilerek, gözaltıların 'siyasi suçlamalara' dayandığı öne sürülmüştü.

SAVCILIK İFADESİNİN ARDINDAN BIRAKILDI

Öte yandan, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, ihbar üzerine Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Antalya Havalimanı'nda 31 Ağustos'ta gözaltına alınan Türk asıllı Alman vatandaşlarından S.A'nın, emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen S.A, savcılıkça tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kadının gözaltındaki kocası K.A'nın ise emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.