BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,09
ALTIN 2.466,08
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Altan Star'dan gönderildi!

Mehmet Altan'ın Star Gazetesi'ndeki macerası sonlandı. Peki Altan, Star'dan ayrıldı mı gönderildi mi?

Abone ol

Mehmet Altan'ın Star Gazetesi'ndeki macerası sonlandı. Ayrılığın perde arkasında Altan'ın Fırat Haber Ajansı'na gazetesini şikayet etmesi var.

Mehmet Altan, yurt dışına çıkışında PKK'ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı'na röportaj vermiş ve o röportajda gazetesin şikayet etmişti.

Gazeteciler.com'un aldığı bilgiye göre bu olay Star gazetesinin yönetimini fazlasıyla rahatsız etti. Yönetim dün Altan'a röportajdaki sözlerini düzeltmesi talebini iletti. Mehmet Altan ise sözlerini düzeltmeye yanaşmadı. Bunun üzerine gazete yönetimi Mehmet Altan'a "artık çalışamayacaklarını" bildirdi. Mehmet Altan'ın yazılarına yönetim tarafından son verildi.

İSTİFA MI ETTİ YOLLANDI MI?

Aldığımız bilgiye göre Mehmet Altan istifa etmedi, gazete yönetiminin talebini reddettiği için Star tarafından işten çıkarıldı. Mehmet Altan'ın bugün köşesi boş kaldı.

BAŞYAZARLIK GİDİNCE...

Mehmet Altan bir süredir Star Gazetesi'nin çizgisine ters düşen yazılar kaleme almaya başlamıştı. Altan'ın rahatsızlığı Fehmi Koru'nun Star'a transferi ile başlamıştı. Başyazarlık payesi bu transfer ile pasifize edilen Altan, hükümete çakan yazılar kaleme almaya başlamıştı. Haliyle Mehmet Altan ile Star arasındaki iplerin kopması çok da sürpriz olmadı.