BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,09
ALTIN 2.471,33
HABER /  POLİTİKA

Mehmet Ağarın kurtuluş reçetesi!

Ağar, "Türkiye'nin üreticiden yana tavır koyacak yürekli hükümetlere ihtiyacı var" dedi.

Abone ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, "Türkiye'nin üreticiden yana tavır koyacak yürekli hükümetlere ihtiyacı var" dedi.

Karadeniz gezisi kapsamında beraberindekilerle birlikte Giresun'a gelen Ağar, Başar Hotel'de düzenlediği basın toplantısında, siyaseti yapıcı anlamda yapmayı temel ilke edindiklerini ifade etti.

Karadeniz gezisinde ortaya çıkan tabloda, bölge halkının Ordu'da ortaya koyduğu bir tepki, bir feryadın bulunduğunu kaydeden Ağar, şunları söyledi:

"Bu mitingde ortaya konulan tepkileri, ülkenin Başbakanı ve iktidar partilerinin temsilcileri yaşa dışı örgütlerin etkisiyle yapılmış gibi gösterme gayreti içine girmişlerdir. Bir ölçüde de vatandaşa karşı saygısızlık içinde olmuşlardır. Verilen mesajları doğru düzgün anlayıp bunun gereğini yapmak, fındık üreticisini ve fındık gibi mübarek ürünü güçlendirmek yerine kalkıp birtakım suçlamalarda bulunarak kendilerini buralarda siyaset yapamaz hale getirmişlerdir. Halep oradaysa arşın buradadır. Sokağa çıkamayan, konuşamayan, millete söyleyecek sözü olmayan siyaset yapamaz."

Ortaya çıkan tabloda korunanın üretici olmadığını belirten Ağar, "Tarım kesimini 4 yıldır yanlış uygulamalarla perişan hale getiren hükümetin aklında bir tek çare vardır, o da 'seçime 5 kala veririz parayı, kendimizi kurtarırız...' Böyle bir şeye milletimizin inanabilmesinin mümkün olmadığını kendilerinin de bilmesi gerekir. Gelip geçici sıkıntılar Hükümetin ömrü kadardır. Türkiye'nin üreticiden yana tavır koyacak yürekli hükümetlere ihtiyacı vardır. Bunu da millet sandıkta bulup çıkaracaktır" diye konuştu.

Bir basın mensubunun terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın ateşkes çağrısı ile ilgili sorusu üzerine Ağar, şu yanıtı verdi:

"Türkiye'de bir olay olmasın, hiç kimsenin yüreği yanmasın, kan dökülmesin. Ama sonuç olarak Türkiye'deki nihai mesele Türkiye'de hiçbir terör örgütünün olmamasıdır. Hiçbir silah Türkiye'de gayrimeşru bir şekilde olmamalıdır. Türkiye, silahların konuştuğu bir ülke olmamalıdır. Bunun sağlanması gerekiyor. Bu, siyasetin temel meselelerinden biridir. Bizim meseledeki muhatabımız millettir. Milletle muhatap olduğumuz meselede, milletin meselesini çözmek siyasetin temel işidir."