BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Meğer hikayenin öznesi Mustafa Koç değil Ali Koç'muş

Yeni Şafak yazarı Fatma Barbarosoğlu, Mustafa Koç'un ölümü ile kardeşi Ali Koç'a dair dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.

Abone ol

Yeni Şafak yazarı Fatma Barbarosoğlu, 'Bir ibret bahsi olarak Mustafa Koç’un ölümü...' başlıklı bugünkü yazısında Mustafa Koç'un hayırseverliğiyle ilgili bilinmeyen bir anısını paylaştı.

Barbarosoğlu, ayrıca “Alnına ne yazıldıysa o. Ağabeyim çok sağlıklıydı." diyen Ali Koç'un hikayenin öznesi olduğunu yazdı.

Kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden işadamı Mustafa Koç'un hayatına dair detaylar gün yüzüne çıkıyor. İşte onlardana birisini Barbarosoğlu, bugünkü köşesinde duyurdu.

 Kendi özel hastanesi olmasına rağmen en yakın devlet hastanesinde müdahale edilmesine dikkat çeken yazar, yazısında "Mustafa Koç'un “vakitsiz gelen ölüm”ünden benim çıkarttığım ilk ibret “özel”e gösterdiğimiz itina ile “genel”e gösterdiğimiz itinanın birbirine denk olması üzerinden oldu. Zenginler kamu kurumlarına, benim ve ailemin bir gün muhakkak ihtiyacı olur diye itina göstermek zorunda." ifadelerine yer verdi.

Barbarosoğlu daha sonra birinci elden bir tanığın kendisine anlattığı olayın ayrıntılarını anlattı, Ali Koç'un o sözlerini böyle yorumladı:

MUSTAFA KOÇ İKİ YIL SÜREN TEDAVİ MASRAFLARINI ÜSTLENİYOR

"Anadolu yakasında bir trafik kazası oluyor. Kazada delikanlının beyni dışarı çıkıyor. Acile götürülüyor, yoğun bakım ünitesine alınıyor delikanlı. Fakat babası asgari ücretle çalışan bir işçi. Fakirliğinin içinde ne oğlunun masraflarını karşılayacak bir gücü ne de dayanacak bir kimsesi var. Deniz kenarına gidiyor dilinde dua ile isyan arası bir cümle: “Ya bana bir çare bul Allah'ım ya da ben oğlumdan önce vereyim bu canı.”

Sahilde denize atlamak ile atlamamak arasında gidip gelirken bir motor yanaşıyor. Mustafa Koç seslerini duyuyor acılı baba. Derken kendini Mustafa Koç'un önünde buluyor. Böyle böyle diyor sen gelmeseydin ben canıma kıyacaktım. Sen geldin sana anlattım. Oğlumdan şefkatini esirgeme.”

Esirgemiyor Mustafa Koç. İki yıldır süren masraflar Mustafa Koç'un hanesinde kayıtlı idi.

ALİ KOÇ KADERE İMAN BAHSİNDE

Ali Koç, bir kapitalist olarak kapitalizme getirdiği eleştiriden bu yana gündemimde. Geçen haftanın gündemi ölümler üzerinden gelmeseydi bugün okuyacağınız yazı Ali Koç'a dair olacaktı. Serbest piyasa ekonomisini düzeltecek olan fakirler değil, kapitalistlerin bizzat kendisi. Onun için Ali Koç'un eleştirisini önemsiyorum.

Yazıların da nasibi var. Ali Koç'un kapitalizme getirdiği eleştiri üzerinden bendenizde algıda seçicilik oluştuğu için olsa gerek ağabeyinin vefatı ile ilgili olarak söyledikleri de hafızamın kayıtlarına geçti. Mustafa Koç'un ardından herkes “Spor yapmasa idi, o kadar hızlı kilo vermese idi keşke” diye cümleler kurarken acılı kardeş Ali Koç kadere iman bahsindeydi: “Alnına ne yazıldıysa o. Ağabeyim çok sağlıklıydı.”

Alnımıza ne yazıldıysa...

Yazıyı bitirdim. İki yıl önce dinlemiş olduğum hikayeyi doğru hatırlayıp hatırlamadığımı test etmek üzere hatırayı nakleden şahsiyete okudum satırlarımı.

Meğer hikayenin öznesi Mustafa Koç değil Ali Koç imiş.

Yazıların kaderi beni her zaman çok etkiler.

Bu yazı Mustafa Koç'un vefatına rağmen Ali Koç'a dair oldu... Allah hepimize hayırla anılacağımız güzel ameller yapmayı nasip etsin."

Yazının tamamı için tıklayın