BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na kurşun sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri Ticaret Odası'nın 120. Onur Yılı Programı'nda konuştu. CHP'nin terör örgütü karşısındaki tavrını eleştiren Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun kendisiyle ilgili sözlerine de sert sözlerle yüklendi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'de CHP lideri Kılıçdaroğlu'na çattı. Kılıçdaroğlu'nun söz verdiği oy oranlarını hiçbir seçimde alamadığını buna rağmen görevine devam ettiğini söyleyen Erdoğan, "Bugüne kadar söylediğin her şey yalan, yanlış çıktı" diye konuştu.

Erdoğan, Kayseri'de Ticaret Odası'nın 120. Onur Yılı Programı'nda konuştu. Terörle mücadeleyi anlatırken sık sık CHP'nin yürütülen operasyonlara ilişkin tavrını eleştiren Erdoğan, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun da kendisine yönelik sözlerine cevap verdi. İşte Erdoğan'ın o açıklamaları;

"Geçtiğimiz günlerde 'ana muhalefet partisinin genel başkanının içindeki

Bu zat için söylenecek çok şey var ama onun seviyesine inmeyi kendime yakıştıramıyorum.

çirkinlikleri ortaya döktü. Şimdi de 'benim karın ağrım neymiş açıkla' diye tutturmuş. Ben bu tür meseleleri konuşmaktan hicap duyuyorum. Bu senin kendi içinde bulunduğun partindeki karın ağrın.

"ONUN SEVİYESİNE İNMEYİ KENDİME YAKIŞTIRAMIYORUM"

Senin için sorun olmayabilir ama bizim de ahlakımız gereği dikkat etmemiz gereken sorumluluklarımız var. Bu zat için söylenecek çok şey var ama onun seviyesine inmeyi kendime yakıştıramıyorum. Bulunduğum makam da ona zaten pek de müsade etmiyor.

"SEN BİR DEFA BENİM RAKİBİM OLAMASSIN"

Salı gününe kadar süre tanımış bana. Sen bir defa benim rakibim olamazsın. Sen öyle bir yerde değilsin. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden 13-14 tane parti bir araya gelip bir cumhurbaşkanı adayı çıkardınız. Sen kendin niye çıkmadın ya. Diğeri niye çıkmadı. Onun için kendisiyle böyle bir şeye girmem mümkün değil. Ne yapacakmış. Elindeki belgeleri açıklayacakmış. Sen oraya çıktığından beri hala belge açıklıyorsun. Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın. Bugüne kadar söylediğin her şey yalan, yanlış çıktı. Özhaseki kardeşim, bundan baya para aldı. Ben de

para aldım. Hala da alıyorum. Daha çok da alacağız galiba öyle gözüküyor. Herhalde onu da kendi cebinden ödemiyor. Galiba partinin kasasından ödüyor, öyle benziyor.

"HEPSİNDE REZİL OLUYOR"

Eline mikrofonu aldığı her yerde bakıyorsun o eline tutuşturulan kağıtları konuşuyor ve hepsinde de rezil oluyor. 1 Kasım seçimleri öncesinde CHP Genel Merkezi önünde bir şahıs silahla havaya ateş açmıştı. Sonra anlaşıldı ki bu olayın gerisinde ana muhalefetin başındaki zatın Kayseri Büyükşehir Belediye başkanımız ile ilgili iddialarının kaynağı olan o malum şahıs varmış. Meğer bu şahıs çeşitli vaatlerle o iftiralara alet edilmiş, verilen sözler tutulmayınca da bu yola başvurmuş. Yani ona 'şunu yap sana belli bir şeyler vereceğiz' demişler.

"YALANLARINA DEVAM EDİYOR"

Partisi o dediği oyları alabildi mi Hayır. Peki bu zat sözünü tuttu mu Hayır. Sadece bu iki husus dahi normal şartlarda onurlu bir insanı, bırakın ana muhalefet partisinin genel başkanlığı koltuğunda oturmaya, devam etmeyi, sokağa çıkamaz hale getirir. Bu zat sanki hiçbir şey olmamış gibi iftiralarına, yalanlarına devam ediyor. Buna sadece, 'Allah ıslah etsin, Allah müstahakkını versin' diyorum. Başka bir şey söylemeye gerek yok. Fazlası israfa girer. İsraf da bizin inancımız da haramdır.