BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,92
ALTIN 2.523,48
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan terörle mücadele çıkışı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgeye huzur ve refah gelene kadar operasyonlara devam edileceğini söyledi. Erdoğan, imzacı akademisyenler için de "Akademik terörün aktörleri" ifadesini kullandı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bildiriye imza atan bin 128 akademisyen için "Akademik terörün aktörleri" ifadesini kullandı. İmzacı akademisyenlerin bölge gerçeklerini bilmediğini de söyleyen Erdoğan, bölgeye huzur ve refah gelene kadar operasyonların devam edeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğan, Kayseri Ticaret Odası'nın programında konuştu.

Konuşmasında terör olaylarına değinen Erdoğan, Güneydoğu'da yaşananlarla yayımlanan bildiriye imza atan bin 128 akademisyeni sert bir dille eleştirdi. Diyarbakır'da karne günü okula yönelik saldırı yapıldığını hatırlatan Erdoğan, "Diyarbakır'da okula karne günü bomba

atıyorlar. Ey akademisyenler siz öğrenci yetiştirmiyor musunuz? Bu alçakların yanında nasıl duruyorsunuz? Siz nasıl akademisyensiniz? Aslında bunlar bir akademik bir terörün aktörleridir" dedi. Erdoğan şöyle konuştu;

"MÜCADELEMİZ TERÖR ÖRGÜTÜYLE"

Yaşananların Kürt kardeşlerimizle bir ilgisi yoktur. Birileri çıkıyor devlet Kürtleri öldürüyor diyor. Elinize dilinize dursun. Biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Bunu diyenler bin 128 akademisyen. Oralara gitmişlikleri yok. Biz o hayatı yaşadık. Bizim oradaki mücadelemiz Kürt kardeşlerimizle değil, bizim mücadelemiz terör örgütü ve teröristlerledir.

"HUZUR VE REFAH GELENE KADAR..."

Asla durmak yok. Biz kefenimizi giydik bu yola öyle çıktık. Bugün bir üstteğmenimizi ebediyete uğurladık. Peygamberden sonra en üst makama gitti. Şehit eşi, annesi, babası olmak bir iftihar meselesidir. Bu ülkede ayrımcılık yok. Ne kadar etnik unsur varsa, biz tek milletiz. Tek bayrak... Bayrağımıza eş bir bayrak düşünemeyiz. Bu toprakların içerisinde yer alanlar bu ülke bir hukuk devletidir. Yaşayanlar anayasaya uymak zorundalar. Uymadıkları takdirde bedelini ödemek zorundalar. Vatandaşlarımız bu oyunu görmüş ve onu destekleyenlerle aralarına ciddi bir mesefa koymuşlardır."