BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,45
HABER /  GÜNCEL

Medya için özel eğitim fırsatı

Sektörün en önemli isimlerinden Hakan Öztürk, yepyeni bir anlayışla kursiyerleriyle buluşuyor.

Abone ol

Yıllardır Medya kuruluşlarına Spiker Sunucu yetiştiren Hakan Öztürk, yepyeni bir uygulama ile kursiyerlere televizyonda yaşayarak pratik eğitim alabilecekleri bir sistem geliştirdi.

20 senedir medya kuruluşlarına yüzlerce spiker yetiştiren medya sektörünün en deneyimli spiker sunucu eğitmeni, televizyonların yöneticileri ile birlikte hazırladığı yepyeni bir eğitim müfredatı ile bu işe gönül verenleri daha iyi yetiştirmek için kolları sıvadı.

Spiker adaylarının daha iyi yetişmesi için bir televizyon işbirliği ile Hakan Öztürk Medya Eğitim Merkezi’ni kuran ve kayıt almaya başlayan Hakan Öztürk, bundan böyle spiker adaylarını, eğitim merkezindeki modern stüdyolu uygulamanın yanı sıra bir televizyon kanalında da eğitecek.

Bu uygulamanın Türkiye’de bir ilk olduğunu söyleyen Öztürk, bundan sonra spikerlerin piyasadaki spikerlik eğitim merkezlerinde verilen klasik uygulamalardan çok farklı bir sistemle yetiştirileceklerini söyledi.

Bu sistemde tüm kursiyerler kendi haberlerini yapmayı öğrenecekler, uzmanlar kontrolünde kameramanlarla röportajlara çıkacaklar, belirlenecek kişilerle gerçek röportajlar yapacaklar ve kendi haberlerini hazırlayacaklar. Kursiyerlerin her biri canlı yayın sunuyormuş gibi konuğunu belirleyecek, yapılması gereken tüm ön hazırlıklar studyo koşullarında, televizyon kanalında hazırlanacak ve yayına girecekler.

Yayın Kuruluşlarının Müdürleri ile birlikte hazırlanan Müfredat doğrultusundaki bu çalışmaler, başka eğitim merkezinde olmayan tam profesyonel demo çekimleri ile desteklenecek . Çok kamera sistemli büyük studyolarda , tamamen profesyonel imkanlarla hazırlanacak bu demolar , yayın kuruluşlarının istediği doğrultuda montajlanacak ve iş başvurularında kullanılacak...