BIST 9.674
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.508,10
HABER /  SPOR

Rüştüye göre şampiyon Beşiktaş

Rüştü, iddialı konuştu hiç unutamadığı Avrupa maçını anlattı. İşte Rüştü'den sezon sonu kupa hesapları;

Abone ol

Beşiktaş'ın deneyimli kalecisi Rüştü Reçber, “Sezon sonunda yeniden şampiyon olacağımıza inanıyorum” dedi.

Beşiktaşlı kaleci Rüştü, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) yayın organı uefa.com'un, Avrupa Şampiyonlar Ligi anılarına ilişkin sorularını yanıtladı.

“Sakatlığı, Beşiktaş'ın sahasında Wolfsburg'a 3-0 yenilip, gruptan çıkma şansını yitirdiği maçtan Rüştü'yü alıkoydu, ancak 36 yaşındaki kaleci, ilk kez 13 yıl önce Fenerbahçe ile tanıştığı Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yeniden yer almaktan mutlu” denilen haberde, tecrübeli file bekçisinin kısaca futbol kariyeri anlatıldı.

RÜŞTÜ'NÜN UNUTAMADIĞI MAÇ

Rüştü Reçber, uefa.com'un, “Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yeniden oynuyor olmaktan dolayı neler hissediyorsunuz?” sorusunu, “Uzun zaman olmuştu. Böylesine büyük bir turnuvanın bir parçası olmak bir şans, yeniden burada oynamak büyük bir zevk. Hala üst düzey oynayabiliyorum. Bu da benim için başka büyük bir başarı” şeklinde yanıtladı.

“Fenerbahçe döneminden kalma Şampiyonlar Ligi anılarınız neler?” sorusuna da Rüştü, “1996 yılında Manchester United ile yaptığımız maçı asla unutamam. O sezona kadar Manchester United, 40 yıldır evinde yenilmemişti ve biz o galibiyet serisine son vermeyi başarmıştık, bu unutulmazdı” yanıtını verdi.

"BEŞİKTAŞ ŞAMPİYON OLACAK"

Deneyimli kaleci, uefa.com'un, “Geçen sezon Beşiktaş, Türkiye'de lig şampiyonu olup, Türkiye Kupası'nı da kazandı. Yalnız bu sezon bunu başarmak zor görünüyor” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Geçen sezon, bizim için çok başarılı geçti, ancak maalesef bu sezona iyi başlamadık. Önümüzde daha haftalar var ve kendimizi toparlayıp, yeniden iyi sonuçlar alacağımıza dair inancım tam. Ligin lideri takımla aramızda büyük bir puan farkı var gibi görünüyor, ancak farkı kapatmak için elimizden geleni yapacağız. Çok iyi oyuncularımız var, özverili hocalarımız var. Yeniden bir numara olmamak için hiçbir neden göremiyorum, özellikle de teknik direktör Mustafa Denizli'nin yönetiminde. Yapmamız gereken tek şey, çok çalışmak, maçlara odaklanmak ve kaliteli bir takım olduğumuzu aklımızdan çıkarmamak. Sezon sonunda yeniden şampiyon olacağımıza inanıyorum.”