BIST 10.007
DOLAR 32,33
EURO 34,72
ALTIN 2.436,54
HABER /  POLİTİKA

PKKdan Meclise 7 açılım önerisi!

Kürt sorunun çözümü için başlatılan açılım süreci yarın Meclis'e taşınıyor. Tartışmaya PKK da 7 maddelik listeyle katıldı.

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- Kürt sorununun çözümü için yarın Meclis’te başlayacak tartışmalara ilk öneri PKK’dan geldi. Kürt Sorununun Meclis’te tartışılmasını bir fırsat olarak gören KCK çözüm için 7 maddelik talep listesi sundu.

ANF’nin haberine göre Kürt Sorununun çözümü için KCK'nın istekleri şöyle:

-Yol Haritası kamuoyuna açıklanmalı

-Askeri ve siyasi alana dönük operasyonlar kesinlikle durdurulmalı

-Kürt sorunu ancak ve ancak anayasal değişiklik temelinde çözüme kavuşabilir. Bunun için de Türkiye demokratik ulusunun bir parçası olarak Kürt halk kimliği temelinde, anayasal güvenceye sahip olarak özgür, eşit ve birlikte yaşamanın imkanları yaratılmalıdır.

-Kürt dili ilkokuldan üniversiteye kadar eğitim-öğretim dili olmalıdır. Her yerde özgürce öğrenme, konuşma, geliştirme ve tarihi değerlerini, kültürünü, sanatını ve coğrafyasını anadilde yaşamak en doğal hak olarak kabul edilmelidir.

-Kürt halkının kendi kimliğiyle demokratik toplumsal örgütlenmesini geliştirmek, demokratik siyaset yapmak ve kendisini özgürce ifade etme hakkı önündeki engellerin kaldırılması yönünde somut adımlar atılmalıdır.

-Kürdistan’ın köy, kasaba ve şehirlerinden özel harekatçı güçleri çekilmeli, koruculuk lağvedilmelidir.

-Kürdistan halkı için polisin baskı ve zulmünden uzak, yeterli imkanlara kavuşmuş ve güvenlik içinde yaşamını kurup geliştirilme imkanları yaratılmalıdır.