BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Medvedev öfkesini komutandan çıkardı

Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, ülkeyi kaosa sokan orman yangınları yüzünden tatilini yarıda kesti.

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, ülkeyi kaosa sokan orman yangınları yüzünden tatilini yarıda keserek Moskova’ya dönerken öfkesini deniz kuvvetleri komutanından çıkardı.

Moskova’nın güneyindeki Kolomna deniz üssünde geçen perşembe günü saran yangının haberinin dün verilmesine öfkelenen Medvedev’in Kremlin’de “Biz savunma bakanlığından sivilleri korumak için yardım isterken bir de gördük ki bakanlık daha kendini koruyamamış” dediği öğrenildi.

Kremlin’deki kaynaklara göre Medvedev, Rusya Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Vladimir Vysotsky’yi “işini doğru dürüst yapmadın” diye azarlarken, üssün komutanı olan donanmanın havacılıktan sorumlu başkanı ile lojistik dairesi başkanlarının görevlerinin sonlandırılması talimatı verdi. Medvedev’in “Komutanlar yangın sırasında üste değildi. Allah bilir neredeydiler” dediği kaydedildi. Kolomna deniz lojistik üssünde çok sayıda araç, özel ekipmanın bulunduğu 13 hangarın yok olduğu belirtiliyor.

Alev alev

Ölü sayısı 48’i buldu. mYedi bölgede olağanüstü hal ilan edildi. mRusya’nın tahıl ürünlerinin beşte biri tahrip oldu. Açlık tehlikesi var.