BIST 10.080
DOLAR 32,30
EURO 34,62
ALTIN 2.413,89
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Meclis'teki kavgayı çiğ köfte çıkardı

Muhalefet çok gergin nedeni ise iktidarın dağıttığı çiğ köfte! İşte muhalefet ile iktidarın arasındaki o ilginç espri;

Abone ol

Meclis'teki anayasa geriliminin nedeni iktidarın muhalefete ikram ettiği çiğ köfte olarak gösteriliyordu ancak bugün yükselen tansiyon Osman Durmuş'un boğaz sıkmasıyla sonuçlandı. Peki milletvekilleri bu yoğun gündemin altından nasıl kalkıyor? İşte cevabı;

Meclis anayasa değişikliği boyunca ziyaretçi trafiğine kapatıldığı için kulislerde milletvekilleri bölgelerinden gelenlerle değil birbirleriyle sıkı sohbete girdiler. Nadir de olsa iktidar ve muhalefet milletvekilleri de konuştu. Mescit muhalefet kulisinde olduğu için iktidar milletvekilleri sık sık bir araya geldi. Ayrıca bazı milletvekilleri muhalefet milletvekilleriyle sohbet etmeyi tercih etti. Manzara, TBMM'nin milletvekilleri ve gazetecilere kaldığını gösteriyor.

VAN'DAN OTLU BEYNİR, ŞANLIURFA'DAN ÇİĞ KÖFTE

AK Parti milletvekilleri kendi bölgelerinden getirdikleri ürünlerle ikram yarışına girdiler. Van'ın otlu peyniriyle sık sık kahvaltı yapılırken, Gaziantep'ten tepsi tepsi baklavalar milletvekillerine sunuluyor. Urfa'dan getirilen çiğ köfte de favoriler arasında.

İkramlar sadece iktidar millletvekillerine değil, muhalefete de yapıldı. Çiğ köfte parti grupları arasında espri konusu da oldu, Genel Kurul'da eleştiriler çok fazla sertleşince hükümet iktidar vekilleri muhalefete "Niye bu kadar agresifsiniz?" diye sorunca muhalefet yanıtı yapıştırdı: Çiğ köfte çok acılıydı, acısıyla gerilim yükseldi.

VEKİLLERİN FUTBOL AŞKI

Cumartesi günü ise Adana'dan özel döner kebap gelecek. Hafta sonu kulislere Lig TV kurulacak ve milletvekilleri futbol heyecanını canlı takip edebilecekler.

RENKLER KARIŞTI

Milletvekillerini ilk günlerde oy pusulalarının rengi çok zorladı. Beyaz 'evet', kırmızı 'hayır' ve yeşil 'çekimser' oyu temsil ediyordu. 335 milletvekili olan AK Parti'nin ilk oylamada 333'te kalması üzerine hemen bir araştırma yapıldı, iki vekilin yanlışlıkla 'yeşil' oy kullandığı ortaya çıktı. Dün de siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştıran düzenlemede ilk kez oy kullanan BDP milletvekillerinin renk tercihi de 'yeşil' oldu.

ERDOĞAN'LA FOTOĞRAF ÇEKTİRME YARIŞI

Liderler TBMM kulisleri ve gruplarında sık sık görülüyorlar. Başbakan Tayyip Erdoğan görüşmeleri odasından izliyor, her oylamada aşağı iniyor ve oylama sonucunu da salonda bekledi. Başbakan Erdoğan'ın dün Bakanlar Kurulu sıralarında değil, milletvekillerinin yanında oturması ve oy kullanması dikkat çekti. Milletvekilleri Başbakan'ı kendi sıralarında bulunca oy kullanma aralarında vekiller cep telefonlarıyla birbirlerinin fotoğraflarını çekti.

TAKTİKTEN TAKTİK BEĞEN

Genel Kurul'da yaşanan sıcak tartışmalarda muhalefet tüm engelleme taktiklerini uyguluyor. Anayasa değişikliği görüşmeleri hiçbir zaman vaktinde başlayamadı, çünkü muhalefetin getirdiği önergeler yaklaşık 4 saat boyunca Genel Kurul'da tartışılıyor.

Çevre sorunları, esnaf, işsizlik, YİBO'lar, şehit ve gazilerin durumu gibi akla gelebilecek her türlü sorun önerge olarak muhalefet tarafından Meclis'in gündemine taşınıyor, görüşmeleri engelleyebilmek için...

UYANAMADIM, GEÇ KALDIM

Grup önerileri sırasında muhalefet hem önerisini gündeme taşıyor hem de iktidara yönelttiği eleştirileri kürsüden sıralıyor. Her gün hemen hemen 20 saate yaklaşan görüşmeler sırasında kulislerde milletvekilleri uyanık kalmaya çalışıyor. Milletvekilleri uykusuzluğa dayanabilmek için vitaminler alırken, dün birçok milletvekili ilk oturuma geç kaldı ve yeter sayı bulunamadığı için oturum açılamadı.

Ntvmsnbc