BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,62
ALTIN 2.384,20
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon'da hakaret bini bir para

Ergenekon davasıyla birleştirilmesini sağlayan Osman Yıldırım'ın, duruşma salonunda hakaretler yağdırdı!

Abone ol

Danıştay'ın basılarak hakim Mustafa Yücel Özbilgin'in öldürülmesiyle ilgili olarak Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına ait görüntüler Ergenekon dosyasına girdi.

2. Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Mahir Akkar tarafından çekildiği öne sürülen görüntülerde önce Alparslan Arslan'ın son sözü soruluyor.

Mahkemede şu diyalog ortaya çıkıyor:

Arslan: Şeriatın önüne geçmeye çalışmasın.

Hakim: Kim çalışmasın?

Arslan: Genelkurmay. Türkiye'de yaşayan imanlı insanlardan şeriatın ilan edilmesini istiyorum. Diğer sanıkların bunlarla ilgisi yoktur.

Mahkeme heyetinin kararını açıklayıp sanıkları ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırmasının ardından Osman Yıldırım Atatürk'e ve mahkeme heyetine hakaret ediyor.

Yıldırım'ın mahkemedeki ifadeleri şöyle: "Beni kurban edemezssin sen. Ben de bu laik cumhuriyeti başınıza yıkacağım, şeriat devleti kuracağım. Allah'a olan kulluk vazifemi yerine getireceğim. Yegane vazifem de 2. Osmanlı İmparatorluğu'nu kurmaktır. Ben bu cumhuriyeti başınıza yıkacağım, görün bakın."

Bu hakaretlerden dolayı ayrıca yargılanan Osman Yıldırım 3 yıl 9 ay hapse mahkum oluyor.

Duruşma salonunda bunları söyleyen Osman Yıldırım, Ergenekon davası sırasında ise, Cumhuriyet Gazetesi'ne bombaları para karşılığı attığını, olayın dini boyutu olmadığını savunmuştu.