BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.514,97
HABER /  GÜNCEL

Federasyon derbide faturayı kesti

Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, derbide futbolculara ceza yağdırdı.

Abone ol

Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçeli futbolcu Gökçek Vederson ve Beşiktaşlı Fabian Ernst'e 2, Beşiktaşlı İbrahim Toraman'a da 1 maç ceza verdi.

Kurul, bugün yaptığı toplantıda, 18 Nisan'da oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş maçında, rakip takım oyuncusuna yönelik hakareti nedeniyle Fenerbahçeli Vederson'a 2 maç ceza uygularken, Beşiktaşlı futbolculardan Ernst, rakip takım oyuncusuna yönelik kural dışı hareketi nedeniyle 2 maç, İbrahim Toraman da rakip takım oyuncusuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketten 1 maç ceza aldı.

Aynı maçta Fenerbahçe Kulübü, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 20 bin ve tribünde spor ahlakına aykırı içerikte görsel malzemeler bulundurulmasından dolayı talimatlara aykırılıktan 5 bin lira olmak üzere toplam 25 bin lira para cezası aldı.

Beşiktaş'a da taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 10 bin ve takım halinde sportmenliğe aykırı hareketten 12 bin olmak üzere toplam 22 bin lira para cezası verildi. Bu arada, Beşiktaşlı idareci Tuncay Yanık, maçın hakemine yönelik hakareti nedeniyle 30 gün hak mahrumiyeti ve 10 bin lira para cezasına çarptırıldı.