BIST 8.905
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.240,56
HABER /  POLİTİKA

Meclis'te tartışma çıktı: Bel'am!

Meclis'te yüksek tansiyon düşmek bilmiyor. Hafta için kavgaların çıktığı Meclis'te bugün de CHP'li Özkes ile AK Partili Korkmaz arasında tartışma çıktı.

Abone ol

TBMM Genel Kurulu'nda CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes ile AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz arasında 'Bel'am' tartışması yaşandı.

İki vekilde birbirlerine 'Bel'am' diye bağırdı.

TBMM Genel Kurulu'nda MHP'nin 'Din görevlilerinin sorunlarının araştırılması' amacıyla verilen Meclis araştırma önergesinin Genel Kurul'da okunarak görüşmelerinin bugünkü birleşiminde yapılması önerisi üzerine söz alan emekli müftü olan CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Ak Parti'yi eleştirdi.

Özkes, "Bugün Türkiye'de iktidar korkusu Allah korkusunu geçmiştir. Her vakit namazda okunan 'Yalnız sana ibadet ederiz ve senden yardım dileriz' ayeti tehlikededir. 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarından sonra camilerde hırsızlık, rüşvet, yolsuzluk gibi, ayetler ve hadisleri sansür uygulaması İslam tarihinde kara bir parantez arasını oluşturmaktadır. Hırsıza hırsız diyemeyen, israfa haram diyemeyen, zulme rıza gösteren Allah'ın kitabına değil, muktedirlerini gözüne bakarak fetva veren Bel'amlar var" dedi.

Bu söze sosyal paylaşım sitesi hesabından 'Çok ama çok sevdiğinizi bildiğim iki önemli şahsiyet bu gecede dünyaya gelmişlerdir. Bunlardan birincisi Hazreti İbrahim ikincisi ise Hazreti Muhammed'dir. Hz. İbrahim tabi ki benim. Hz. Muhammed ise en küçük kardeşim' diye paylaşım yapan bu sözlerin nedeniyle tepki çeken Ak Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz ise oturduğu yerden Özkes'e "Bel'am sensin işte" diye bağırdı.

Ardından iki vekil arasında sözlü tartıma yaşandı. Bir süre sonra ise Korkmaz, Özkes'e sırtını dönerek oturdu. Bunun üzerine Özkes, "Bel'am efendi dön bakayım enseni görüyorum, yüzünü de göreyim. Sen nasıl dersin. Hiç Allah korkusu yok mu sende. Nasıl dersin Hz. İbrahim benim diye. Kafir olursun kafir" dedi. Bu sözler nedeniyle iki milletvekili arasında sözlü tartışmalar sürdü.