BIST 9.804
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.433,04
HABER /  GÜNCEL

Kadıköy'de Nuh Köklü cinayeti protestosu

Kadıköy'de gazeteci Nuh Köklü'nün öldürülmesi protesto edildi. Gazeteci Nuh Köklü geçen hafta bir esnaf tarafından bıçaklı saldırıya uğramıştı.

Abone ol

KADIKÖY Moda'daki Mehmet Ayvalıtaş Meydanı'nda toplanan protestocu grup, "Sahalarda her zaman bizimlesin" yazılı pankart açarak, Köklü'nün öldürüldüğü Karakolhane Caddesi'ne yürüdü.

Çeşitli sloganlar atan gruptakiler, Köklü'nün öldürüldüğü yerde bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Eylemcilerden bazıları, "Nuh Köklü Caddesi" yazan afişi olayın meydana geldiği dükkana yapıştırdı.

Gruptakiler, daha sonra "Kar topu büyüyecek çığ olacak" sloganları eşliğinde İsmail Korkmaz Parkı'na geçti.

Burada grup adına yapılan açıklamada, "Biz, bir cam parçası uğruna bir can alan kindar nesiller değil, her alanda birbirine omuz veren, arkadaşı düştüğü yerden kaldıran, kar topu oynarken kin ve nefret söylemine maruz kalmayan, sokakta özgürce futbol oynarken komşusunun camını kıran ama yaptığından mahcup olan nesiller istiyoruz" denildi.

Gruptakiler, Köklü'nün öldürüldüğü caddenin isminin "Nuh Köklü Caddesi", olayın yaşandığı gece kar topu oynanan Beydağı Sokağı'nın adının da "Kar Topu Sokağı" olarak değiştirilmesini istedi.

Eylemin sonunda katılımcılara Köklü adına yapılan yemek dağıtıldı.