BIST 10.704
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.503,21
HABER /  POLİTİKA

Mecliste seviye yerlerde süründü

DYP'den ihraç edilen Ümmet Kandoğan'ın sözleri Meclis'i karıştırdı. "Dönek, satılmış herif" sözeri havada uçtu.

Abone ol

Anayasa değişikliği teklifi ile ilgili görüşmeler sırasında Denizli Bağımsız Milletvekili Ümmet Kandoğan'ın, DYP ve ANAVATAN'ın birleşmesi sonucu oluşan “Demokrat Partinin” amblemi ile ilgili sözleri tartışmalara neden oldu.

ATIN SOL AYAĞI ÖNDE

Cumhurbaşkanı sürecinde Anavatan Partisi ve DYP'yi, CHP'nin peşinden gitmekle suçlayan Kandoğan, “Daha önce atın yüzü hep doğuya dönüktü. Şimdi atın yönünü sola döndermişiniz. Atın sağ ayağı öndeydi, şimdi sol ayağı önde. Siz sağ olamazsınız. Siz merkez sola doğru emin adımlarla ilerliyorsunuz. Seçimde millet bunun gereğini yapacak” diye konuştu.

"KANDOĞAN KADAR DÖNME OLAMAZ"

Anavatan Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş, muhalefet kulisinden Genel Kurul salonuna girerek, Kandoğan'a teepki gösterdi. Sarıbaş, Kandoğan'aEn büyük ahlaksız sensin, satılmış herif” diye bağırdı.

Türklerin, Orta Asya'dan Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanırken kıratın yönünün hep batı olduğunu söyleyen Sarıbaş, ''Biz de batıya çevirdik. Doğru bir şey yaptık. Ama mesele atın rengi, doğudan batıya, sağdan sola dönmesi değil. Ne kadar uzmanı toplasak, bu atı döndürsek de Sayın Kandoğan kadar dönme olamaz. Bu açık, net'' diye konuştu.

Kandoğan'a yönelik, ''Umarım servet sahibi olmuştur. Parti kurar, halk onu seviyorsa, oylarını verir'' diyen Sarıbaş, ''Bu acı niye? Bu yangın niye? Bu kudurmuşluk niye? Milletin takdirine bırakıyorum'' dedi.