BIST 10.139
DOLAR 32,36
EURO 35,01
ALTIN 2.393,62
HABER /  DÜNYA

İranda dizilere namaz kılma şartı

İran, devlet televizyonunda yayımlanan ve ülkede çekilen tüm dizilerde 'namaz kılma' sahnesini şart koştu.

Abone ol

İran, devlet televizyonunda yayımlanan ve İran'da çekilmiş olan tüm TV dizisi ile filmlere "namaz kılma sahnesi" koyma zorunluluğu getirildi. Karakterleri namaz kılarken gösterilmeyen dizi ya da filmlerin yayından kaldırılacağı bildirildi.

AFP'nin haberine göre, İran'ın dini lideri Ali Hamaney tarafından atanmış olan İran'daki devlet televizyonlarının Başkanı Ezatollah Zarghami, içeriğinde namaz sahneleri olmayan televizyon prodüksiyonlarının yayımlanmasına izin verilmeyeceğini söyledi. Zarghami, çocuk programlarında da çocuklara "namaz kılınmasını öğreten sahnelerin bulunması gerektiğini" söyledi.

İran'daki popüler bir dizi filmdeki katil zanlısının namaz kılarken gösterildiği sahneyi örnek olarak veren Zarghami, "Namaz sahneleri sadece pozitif karakterlerle, yaşlılarla, temiz bir hayat yaşayanlarla ve başrollerdeki karakterlerle sınırlanmamalı" dedi.

Yönetmeliğin drama dizilerine ve filmlere de uygulanacağı ancak oyun-eğlence programları ile sit-com'ları kapsayıp kapsamadığının bilinmediği belirtiliyor. İran'da tüm kanallar devlet tarafından işletiliyor. Namaz saatlerinde programlar kesiliyor, haber bülteninden önce spikerler dua ediyor.