BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.513,54
HABER /  POLİTİKA

Mecliste oğul Erdoğan atışması

Erdoğan'ın oğlunun "askerlik raporu" Meclis'te tartışma yarattı.

Abone ol

TBMM Genel Kurulu'nda yoklama ve terhis işlemlerini yaptırmayanlara verilecek para cezalarını artıran tasarı görüşülürken, Başbakan Erdoğan'ın oğlunun "askerlik raporu" tartışma yarattı.

Yoklama ve terhis işlemlerini yaptırmayanlara verilecek para cezalarını artıran tasarı, önceki gün TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.
Buna göre, ilk yoklamasını yaptırmayan, yoklama defterine ismini yazdırmayanlardan, son yoklamasının devam ettiği günler bitinceye kadar başvuran veya ele geçenlere verilen bin kuruşluk cezalar, 20 YTL'ye yükseltilecek.

Kamer Genç'in sorusu

Gönül, yoklamaların elektronik ortamda yapılmasına büyük gayret sarf edildiğini, bu konuda bir ihale yapıldığını, bunun 2008 sonunda tamamlanmasıyla, yoklamaların on-line olarak yapılacağını bildirdi.

Askerlikten muaf tutulmaya ilişkin raporların nasıl alındığı ve prosedürü konusunda bilgi veren Gönül'e, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, "Tayyip'in oğlunun raporu nasıl alındı?" diye laf attı.

Gönül de sahte rapor aldığı anlaşılanlar hakkında adli işlem başlatıldığını, son 1 yıl içinde sahte rapor aldığı belirlenenler hakkında başlatılan soruşturmanın sürdüğünü söyledi.

"Böyle bir rapor yoktur da demiyoruz" diyen Gönül, sahte rapor düzenlenmesinin önlenmesi için çeşitli kararlar alındığını kaydetti.
Genç ise "Başbakan Erdoğan'ın oğlunun aldığı raporu kaç kontrolden geçirdiniz? 'Turp gibi delikanlı' diyorlar. Böyle bir insanın hastalığının bilinmesi gerekir. Bu ülkeyi savunmak için canını veren gençlerimizin, kendisini en üst seviyede yöneten kişinin oğlunun aldığı rapor hakkında bilgisi olması lazım" dedi.

Erdoğan'ın oğlu Ahmet Burak Erdoğan'ın askerliğe elverişli olmadığına dair rapor daha önce de gündeme getirilmişti. Başbakan Erdoğan, "Şahsım ve ailem hiçbir zaman böyle bir alçakca, adi bir yola tevessül etmez. Çocuğumun bir rahatsızlığı var" demişti.