BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 35,03
ALTIN 2.408,73
HABER /  POLİTİKA

Demirtaşa 301den dava açıldı

30 Ağustos kutlama mesajı DTP'yi yaktı. Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti...

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, DTP tarafından "1 Eylül Barış Günü" nedeniyle yayımlanan bildiriye ilişkin yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Nurettin Demirtaş ve partinin MYK üyesi Selma Irmak hakkında, ''Cumhuriyeti ve Devletin askeri teşkilatını alenen aşağılama'' suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istemiyle dava açtı

Bildiride, o tarihlerde Şırnak'ın Uludere ilçesinde yapılan operasyonda 11 teröristin ölü olarak ele geçirilmesi kastedilerek, ''Cenazelerin çeşitli bahaneler öne sürülerek ailelerine verilmemesi, operasyonda kimyasal silah kullanıldığı iddiasını güçlendirmektedir'' ibaresinin de kullanıldığı belirtildi.

5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
İddianamede, Nurettin Demirtaş ile Selma Irmak'ın, ''Cumhuriyeti alenen
aşağılamak'' suçundan eylemlerine uyan Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301/1. maddesi ve ''Devletin Askeri Teşkilatını alenen aşağılamak'' suçundan eylemlerine uyan 301/2. maddesi uyarınca ayrı ayrı olmak üzere toplam 1 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesine sunulan iddianamenin kabul edildiği,
Demirtaş ve Irmak'ın yargılanmalarına önümüzdeki günlerde başlanacağı öğrenildi.

DTP NE DEMİŞTİ?
DTP, 30 Ağustos Zefer Bayramı nedeniyle yayınladığı bildiride şöyle demişti;

"En son Şırnak’ın Uludere ilçesi kırsalında yapılan operasyonda 11 kişi yaşamını yitirmiş ve cenazeleri ailelerine verilmemiştir. Cenazelerin çeşitli bahaneler ileri sürülerek ailelerine verilmemesi operasyonda kimyasal silah kullanıldığı iddiasını güçlendirmektedir.