BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,42
HABER /  POLİTİKA

Meclis'te gergin anlar Partiler uzlaşamadı

Meclis Divanı için partiler uzlaşamadı. Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, 18 üyeli divan kurulu önerisini TBMM'de Genel Kurula sunacak.

Abone ol

AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, başkan seçildikten sonra ilk kez TBMM Başkanlık koltuğuna oturdu. Yılmaz, Başkanlık Divanı üyelerinin belli olmaması nedeniyle Genel Kurulu aç kapa yaptı. Bunun üzerine CHP'li milletvekilleri duruma tepki gösterdi.

Meclis divanı için partiler arası uzlaşma sağlanamadı. Meclis Başkanı AK Parti, CHP ve HDP'nin 18 üyeli divan kurulu önerisini yarın Meclis Genel Kurulu'na taşıyacak.

30302337.jpg

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz seçilmesinin ardından ilk oturumunda CHP'li Mahmut Tanal ve Musa Çam'ın tepkisi ile karşılaştı. Başkanlık Divanındaki yerine ilk defa oturan Yılmaz'a Meclis Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu mikrofon sesini açma konusunda yardımcı oldu. Bu sırada TBMM oturumunu eline tokmağı alarak açmak isteyen Yılmaz'ı, Neziroğlu ikaz ederek gongu çalması gerektiğini hatırlattı. Yılmaz'da tokmağı bırakarak gongu çalarak oturumu açtı.

"AK PARTİ SIRALARI BOMBOŞ"

Yılmaz, 25. Dönem Başkanlık Divanı oluşmadığı için Genel Kurul oturumunu kapatacağına yönelik sözler söylerken CHP sıralarında oturan 17 CHP'li milletvekili tepki gösterdi. Bu sırada CHP'li Mahmut Tanal ve Musa Çam, Başkanlık Divanı oluşumunda yaşanan gecikme için tepkilerini sürdürürken İsmet Yılmaz, tepkiler arasında oturumu kapatarak dışarı çıktı. Mahmut Tanal ise "Allah belanızı versin, meclisi çalıştırmıyorsunuz" diye bağırdı. Tanal, boş olan Ak Parti sıralarını da gazetecilere göstererek, "Hep diyoruz ya Ak Parti'lilerin aldığı para haram, işte görün, sıraları bomboş" dedi. Çam da, "Bir aydır Meclis'i çalıştırmıyorlar. Meclis'i çiftliğe çevirdiler" diye tepki gösterdi.