BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,09
ALTIN 2.504,50
HABER /  POLİTİKA

Mecliste alenen torpil istedi

Mecliste önceki gün bütçe görüşmelerinde öyle bir kare objektife takıldı ki adeta "torpil" istemenin canlı fotoğrafı oldu

Abone ol

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Ertan Cillov'un emekliye ayrılmasıyla boşalan genel müdürlük koltuğu için başvurular sona erdi.
İşte tam bu noktada Akşam fotomuhabiri Murat Öztek'in objektifine takılan kare koltuk için süren çetin savaşı ortaya koydu. TBMM'de önceki gün yapılan bütçe görüşmelerinde çekilen fotoğraf torpil arayışını gözler önüne serdi.

Akşam Gazetesinin haberine göre,AKP İstanbul Milletvekili İdris Güllüce'nin oturduğu sırada bulunan dosyada, Güllüce'ye hitaben yazılmış bir metin dikkat çekti. Adaylık için son tarih olan 9 Aralık 2009 tarihli yazıda, 'Sayın Başkanım Selamlar, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü olmak için başvuruda bulunanlar arasındayım. Gerekli ilginiz ve himmetiniz için bilginize arz ederim. Saygılarımla. Üftade Oğuz' ifadeleri yer aldı.

HEM ADAY HEM SEÇİCİ

İşin ilginci Cem Elçin'in aynı zamanda seçici kurulda yer almasıydı. Kurulda Elçin dışında Dr. Adnan Ertem, Mehmet Şirin, Nazmi Bilgin, Ahmet Albayrak, Celal Göle, Hilmi Bengi görev aldı. Basın İlan Yönetim Kurulu üç genel müdür adayını ilgili yönetmelik uyarınca gizli oyla belirledi.

İLK ÜÇE GİREMEDİ

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü için başvuruda bulunduğunu söyleyen Üftade Oğuz, ilk üçe giremediğini söyledi. 'Bir oyla kaybettim' dedi. Oğuz, genel müdürlük için ilk üçe girmenin şart olmadığını da belirterek, 'Başbakan üç isimden birini beğenmezse başka ismi onaylayabilir' dedi.


BAŞVURAN 8 ADAYDAN EN GÜÇLÜSÜ ATALAY

BasIn İlan Kurumu Genel Müdürlüğü için aralarında Üftade Oğuz'un da bulunduğu 8 isim başvuruda bulundu. 11 - 12 Aralık'ta yapılan oylamada Ahmet Tezcan, eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ile Basın-İlan Kurumu Genel Müdür Vekili Cem Elçin en çok oy alan ilk üç isim oldu.