BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.412,40
HABER /  DÜNYA

Meclise bebeğiyle gelen vekil!

Sosyal Demokrat Parti'den (SPD) milletvekili seçilen Serpil Midyatlı Meclis'e 3,5 aylık bebeğiyle geldi.

Abone ol

Almanya'nın Schleswig-Holstein eyalet meclisine seçilen Türk vekil Serpil Midyatlı meclise 3.5 aylık bebeğiyle geldi.

Almanya'da 27 Eylülde yapılan genel seçimlerle eş zamanlı olarak Schleswig-Holstein eyaletinde düzenlenen eyalet meclisi seçimlerinden sonra oluşturulan meclis, ilk toplantısını yaparak yeni meclis başkanı ve yardımcılarını seçti.

Kiel kentinde bulunan Schleswig-Holstein Eyalet Meclisinin bu ilk toplantısında Hristiyan Demokrat Birlik partili (CDU) Peter Harry Carstensen yeniden eyalet başbakanlığı görevine seçildi. CDU ile Hür Demokrat Partiden (FDP) oluşan koalisyon hükümetini yönetecek Carstensen ve yeni bakanlar yemin ettiler.

Yeni koalisyon hükümetinde yabancıların uyumu konusundan Adalet Bakanlığının sorumlu olacağı ve bakanlığın adının "Adalet, Eşitlik ve Uyum Bakanlığı" olacağı bildirildi.

MECLİS'E BEBEĞİYLE GELDİ

Toplam 95 koltuktan oluşan eyalet meclisinin ilk oturumunda Sosyal Demokrat Parti'den (SPD) milletvekili seçilen Serpil Midyatlı, partisinin uyum, gençlik ve çocuk politikaları sözcüsü oldu.

Midyatlı, meclise eşi Atilla Midyatlı, 3,5 aylık oğlu Altan Midyatlı, annesi Müzeyyen Alkan ve babası Selim Alkan ile birlikte geldi ve bu eyalet meclisindeki ilk Türk kökenli milletvekili olması nedeniyle Alman basınının ilgi odağı oldu.

Midyatlı,  gerek Schleswig-Holstein'da, gerekse federal düzeyde kurulan CDU/FDP koalisyon hükümetinden, göçmenlerin sorunlarının çözümüne yönelik fazla bir beklentisi olmadığını belirterek, "Koalisyon sözleşmesinde göçmenlerin sorunları ve uyum konusunda ayrıntılı hiçbir çözüm önerileri yok. Kaldı ki CDU, çifte vatandaşlık, göçmenlere yerel seçimlerde seçme ve seçilme hakkının verilmesi gibi konularda hep zorluklar çıkardı. Bu politikaların aynen devam edeceği kanaatindeyim" dedi.

Federal düzeyde yeni hükümetin göçmenlere yönelik çok sıkı önlemler alacağına inandığını ifade eden Midyatlı, "Göçmenlere yönelik çok sıkı tedbirler alınacak. Örneğin, Almanca ya da uyum kursuna gitmeyenlere maddi kısıtlamalar getirilecek. Zorla güzellik olmaz. Eğer insanlar buraya gelmişse uyum sağlamak için gelmiştir" diye konuştu.

Midyatlı, SPD içinde uyum, gençlik ve çocuk politikalarının yanı sıra içişleriyle ilgili çalışmalar da yürüteceğini kaydetti.