BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Başkentte mezra yaşamı görüntüsü

TOKİ'nin Ankara'da yaptırdığı konutlar imar iskan işlemleri bitmeden teslim edilince vatandaşlar mezradan beter koşullarla başbaşa kaldı

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- TOKİ’nin Ankara Gölbaşı Örnecik Projesi kapsamında tamamladığı daireler 5 Ekim’den itibaren teslim edilmeye başlandı. Ancak konutlar alt yapı işleri, ruhsat ve iskanlar bitmeden yerleşime açılınca hak sahipleri mezra görüntülerini aratmayacak sorunlarla başbaşa kaldı.

Paralarını ödeyip resmi olarak devri işlemlerini yapan hak sahiplerinin ev sahibi olma mutluluğu yaşamaları gerekirken karşı karşıya kaldıkları manzara şöyle:

Bireysel abonelik için başvuru yapılamıyor. O nedenle şantiye elektriği kullanıyor.

Bireysel abonelik için de başvuru yapılamıyor. Daire sahipleri için tankerle su taşınıyor.

Kış yaklaştı ama bölgeye doğalgaz getirecek borular henüz tamamlanmadı. Ev sahipleri bu durumda ısınmak için elektrik sobaları kullanacak. Bu durumda da aşırı yük, şantiye elektriğinde sürekli sigortaların atmasına ve pek çok tehlikeye neden olacak.

Konutlara giden yolun asfaltlaması henüz bitmedi. Toz - toprak içinde evlerine ulaşmaya çalışan ev sahipleri yağışlar başladıktan sonra da çamur içinde kalacak.

Telefon ve ADSL bağlantısı henüz tamamlanmadığı için konutların dünyayla bağlantısı bulunmuyor.

Digiturk, D Smart gibi platform üyeleri, yayınlarını nasıl alacaklarını bilmiyor.

Sokak lambaları yanmıyor. Açık arazinin ortasındaki meskun mahal, köpeklerin istilası altında. Yiyecek bulmak için bölgeye gelen köpekler, özellikle gece karanlığında ciddi tehlike arz ediyor.